avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... mi s-a respins cererea de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

mi s-a respins cererea de pensionare

am depus dosarul de pensionare in 15 sept 2015 si in 27 nov 2015 mi-a venit decizia de respingere de la casa de pensii brasov,pe motiv ca la diploma nu se poate stabili forma de invatamant,adica nu scrie pe diploma cursuri de zi...
despre armata nu se spune nimic,desi am prezentat livretul militar cu stagiul militar t.r.efectuat in 1975...
sunt absolvent al inst.politehnic buc.,fac.transporturi,sectia t.t.t.f.
facultatea are si a avut numai cursuri de zi,se vede si pe site-ul inst.politehnic...
am facut contestatie si am trimis-o prin posta la casa de pensii brasov,...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:01, 3 Decembrie 2015
1. Daca nu scrie pe diploma ca ati urmat cursurile la zi atunci sigur scrie pe Anexa la diploma cu situatia scolara din cei 5 ani de facultate.

2. - Daca nici acolo nu scrie (ceea ce nu cred) trebuie sa aduceti o adeverinta de la facultate ca ati urmat cursurile la zi (se poate solicita si prin e-mail si v-om pune prin posta).
- Cei de la Casa de Pensi nu au de unde sa stie ca facultatea avea numai cursuri de zi (chiar daca intra pe site-ul Politehnicii).
da,sigur,dar puteam aduce o adeverinta de la facultate imediat daca mi se cerea..
nici macar aceste lucruri nu mi s-au spus,a trebuit sa le ghicesc eu...
pot aduce adeverinta dar acum cui i-o dau?
nu mi s-a cerut nici o adeverinta
Casa de pensii emite direct decizia de respingere sau de admitere a cererii de pensionare si nu instiinteaza persoana despre anumite nereguli privind dosarul de pensionare.

Adeverinta o depuneti la Casa de pensii si vedeti daca puteti sa solicitati sa ia din nou in lucru dosarul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Puteti sa solicitati din nou pensia aratand ca ati depus (in plus) la dosar adeverinta care atesta ca ati urmat cursurile de zi ale facultatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Armata si facultatea se valorifica la stabilirea pensiei pentru limita de varsta? CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Facultatea se ia in calcul la stabilirea pensiei la limita de varsta? 2. Anii de armata ...idem?( am facut armata intre 1974-1975) Va ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de studii in dosar de pensie camelia iosif camelia iosif Buna seara, cum se procedeaza pentru a intra in posesia unei adeverinte de studii pentru dosar de pensie? Se poate solicita in scris ( sa trimit prin posta sau ... (vezi toată discuția)
Anii de facultate in cartea de munca loredanadumitrache loredanadumitrache Buna seara, As dori si eu sa aflu unde trebuie sa ma adresez pentru am adauga cei 4 ani de Facultate pe carte de munca.(in orasul Brasov) Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)