avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent va rog frumos
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent va rog frumos

Buna ziua am mari probleme si va rog sa ma ajutati.Tatal meu a murit de curand si vreau sa fac subcesiunea dar sora mea mai mica nu vrea si nu ma inteleg deloc cu ea ce as putea sa fac in cazul asta.Eu mia-m recunoscut ca vreau sa fac subdesiunea si mai departe nu mai stiu ce sa fac.Mama sa inbolnavit nu mai gandeste ce asi putea sa fac cu ia sa ii ia partea alta sora dea mea care ea nu are dreptul la mostenirea tatei ca este din o casatorie anterioara si nu este racunoscuta de tatal meu ce asi putea sa fac astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Vitelariu Ionela , Consilier juridic 13:40, 25 Iulie 2009
Imi cer scuze stiu ca am probleme gramaticale,am fost mai mult la munca decat la scoala ca nu am avut o copilarie frumoasa de la tata nu am vazut decat cum ducea sticla la gura de bautura si de la mama ,cum munceste ca sa ne intretina
Subcesiunea. cadastru si intabularea pot sa o fac fara sa fie si sora mea care nu vrea
:offtopic: Satisfaceti-mi o curiozitate care ma framanta(sunt femeie, deh). Chiar sunteti consilier juridic?
Pot veni la mostenirea tatalui doar fetele lui naturale (sau adoptate daca are) si sotia supravietuitore. Cealalata sora (care nu este fiica decedatului) nu poate avea pretentii la mostenire si nici la partea mamei , atat timp cat ea este in viata.
Cu privire la vanzarea-cumpararea aparatamnetului, daca mama nu are discernamant nu poate vinde (actul poate fi anulat) insa trebuie demonstarat cu acte medicale ca ea nu are discenamant.
Mai mult , daca ar fi sanatoasa ea ar putea vinde doar partea ei din apartament ( nu si partea cuvenita mostenitorilor)
daca mai sunteti in termenul de 6 luni , calculat de la data decesului tatalui dvs., mergeti la notar si dati declaratie de acceptare a succesiunii .
apoi, deschideti procedura succesorala . notarul ii va cita pe toti mostenitorii care au vocatie succesorala .
daca acestia nu se prezinta la notar , in vederea acceptarii succesiunii , ei vor fi considerati renuntatori .
important este sa acceptati succesiunea in termenul legal de 6 luni de la decesul defunctului .

daca sora dvs incheie un contract de v-c cu mama dvs, pe partea sa din imobil , dvs puteti ataca acest act in instanta , invocand lipsa sa de discernamant .
oricum fara a se dezbate initial succesiunea, mama dvs si sora nu pot incheia actul de v -c .

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii dupa decesul tatalui supravietuitor trandi trandi In anul 1990 ne-a decedat mama, am ramas 6 copii doi din casatorie anterioara a mamei si patru din casatoria cu sotul pe atunci supravietuitor, care la randul ... (vezi toată discuția)
O problema de succesiune / mostenire ALALAL ALALAL buna seara am si eu o intrebare pentru dumneavoastra? sotul meu a avut un unchi care a decedat in luna august 2005, defunctul nu a fost casatorit si nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi dupa 30 ani flori9 flori9 Daca mama a renuntat la mostenire in urma decesului tatalui ei in favoarea mamei ei (asta intamplandu-se acum 30 ani), iar aceasta din urma a decedat si ea ... (vezi toată discuția)