Buna seara!
In anul 2008 am contractat un credit bancar fara garantii ipotecare (credit de consum) de la Piraeus Bank. Am platit ratele la timp pana in luna ianuarie 2012 cand, din cauza problemelor financiare (pierderea locului de munca) si a cresterii foarte mari a ratei de plata am fost nevoit sa incetez plata ratelor catre banca. Mentionez ca anterior acestei luni am incercat sa refinantez creditul sau sa obtin unele facilitati de rambursare din partea bancii, tentative ce s-au soldat cu esec, banca nefiind de acord cu propunerile mele si nici nu a venit cu solutii alternative.
Din luna ianuarie 2012 si pana in noiembrie 2015 nu am mai avut nici o comunicare cu banca. La jumatatea lui noiembrie anul acesta am primit o notificare de cesiune a creantei de la o societate de asigurari (probabil asiguratorul bancii) care imi comunica faptul ca aceasta datorie a fost preluata de firma Kruk. Am doua intrebari pe aceasta tema:
1. Exista posibilitatea implinirii termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea mea silita in acest caz? Mentionez ca, dupa o interogare a biroului de credit apar ca in anul 2012, luna decembrie s-a efectuat plata intregului credit. Este posibil ca acest credit sa fi fost atunci preluat de asigurator si astfel declarat scadent anticipat. In subsidiar, se poate declara scadenta anticipata dupa un an de neplata?
2. Daca ati mai auzit/intalnit cazuri de societati de asigurari ale bancilor care sa cesioneze creditele firmelor de recuperare.
As dori sa stiu daca, in cazul in care Kruk va cere inceperea executarii silite, as avea posibilitatea de a contesta executarea in instanta pe baza implinirii termenului de prescriptie, pentru ca, in caz contrar va trebui sa cad ca o intelegere cu firma de recuperare.
Va multumesc!
Notificare de plata
razvan22
buna seara
in mai 2012 am facut un credit la banca(credit nevoi personale) in valoare de 4500 lei si nu l-am mai putut achita ultima suma depusa a fost in ... (vezi toată discuția)
Executare silita
nelu1957
buna ziua...in 2009 am facut o refinantare la BRD pt.ami plati un credit luat de la alta banca...BRD avea dobanda fixa si asta ma incantat sa fac aceasta ... (vezi toată discuția)