avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut Banca Comerciala Carpatica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut Banca Comerciala Carpatica

Buna ziua,
In anul 2012 prin decembrie, am luat un credit de la Carpatica in valoare de 15.000 lei(eram angajat cu contract indeterminat, salariu 1900 ron, etc). Intre timp am mai contractat un overdraft de la Unicredit, banca prin care imi primeam salariul, in valoare de 4.000 ron. Mi-am platit ratele regulat pana in luna aprilie anul 2014, la Carpatica iar la Unicredit nu am mai reusit nici pana in ziua de azi sa il returnez. Mentionez ca am demisionat de la societatea la care lucram in luna martie anul curent din cauza conditiilor financiare(mi s-a propus reducerea salariului de la 1900 la 1200 ron, nu am putut accepta din diferite motive, si mi s-a zis : care nu vrea, sa plece acasa si am plecat acasa). De atunci nu am mai lucrat o zi, dar mi-am achitat vreo 2-3 rate. Cei de la unicredit au dat mana libera la o companie Kruk sa ma sune si sa ma streseze sa achit iar eu le zic ca nu am de unde sa achit ca nu lucrez.. iar cei de la Carpatica nu inteleg ca nu am serviciu si nu am niciun venit. Vreau sa fiu de buna credinta, incerc sa achit cate ceva cand am posibilitate.. dar niciodata nu reusesc sa ajung la 0. Ma ameninta cu executorul, la acest stadiu am ajuns.. Locuiesc cu parintii, nu am casa pe numele meu, doar o masina in valoare de 1500Euro. Am discutat cu cei de la Unicredit si cei de la Carpatica, nu vor niciunul sa ma asculte. Ca ma executa si cam atat..
Tin sa precizez ca nu am posibilitate sa mai achit creditul si overdraftul respectiv momentan, sper sa ma angajez undeva si sa reiau platile. Ce sa fac?ca nu vreau sa ma trezesc cu masina luata maine poimaine si peste 5-6 ani, ca primesc o mostenire de la bunica, sa mi se puna sechestru pe ea... la ce sa ma astept? As vrea sa stiu concret(sa consult un avocat, etc)
Multumesc pt raspunsuri

Cel mai recent răspuns: marianfraga_adrian , utilizator 09:41, 17 Decembrie 2014
incercati si varianta unei restructurari cu banca...
da, exista riscul de a fi executat silit, contractele de credit sunt titluri executorii, deci pot fi puse in executare silita rapid (dupa 3 luni de intarziere la plata, daca nu obtineti restructurare sau refinantare, va pot declara intreg creditul scadent ... in general creditele neperformante provenite de la persoane fizice sunt preluate de firmele de recuperare gen Kruk...dar ma indoiesc ca banca isi va fi indestulat creanta doar prin vanzarea masinii de 1.500 eur...daca nu aveti alte bunuri si nici venituri care sa poata fi poprite, va fi destul de complicat pentru banca sa isi recupereze banii.
Sunt in a 7-a luna de rata neachitata, am vorbit cu cei de la banca si nimic, niciun raspuns. Nici restructurare, niciun raspuns. Multumesc pentru raspuns.
aveti o intarziere mare la plata...nu cred ca ati mai putea obtine in acest moment refinantare.
Am inteles ca ma poate executa silit. Mai exact, ce imi poate executa silit(mentionez ca sunt 2 credite de nevoi personale luate in baza adeverintei de venit si adeverintei de salariu).
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cesionat și executor .buna ziua. am avut un credit la banca ing pe care l-am accesat ... Ana 03 Ana 03 Buna ziua. Am avut un credit la banca ING pe care l-am accesat in 2008 si pe care nu l-am mai achitat din 2010 deoarece mi s-a restructurat postul si am ... (vezi toată discuția)
Aproape de executare silita marianfraga_adrian marianfraga_adrian Buna ziua, In urma cu doi ani am contractat doua credite de nevoi personale (mentionez ca sunt 2 credite de nevoi personale(un overdraft si un credit de ... (vezi toată discuția)
Executare silita banca dumi sorin dumi sorin Salutare! Situatia mea pe scurt e aceasta:am un leasing la masina la care mai am 2 ani de plata cu o rata de 150 eur,un credit la Banca de nevoi personale ... (vezi toată discuția)