avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nesuspendarea judecatii în caz de lipsa a părților ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nesuspendarea judecatii în caz de lipsa a părților la judecat

În lipsa părților judecata trebuie suspendata.

Ma interesează dacă cunoaște cineva o hotărâre data în apel din acest motiv ca nu a suspendat instanta judecata deși nici una din părți nu a solicitat judecarea în lipsa.

Am trimis o cerere prin care am atenționat instanta despre acest lucru,iar instanta a trimis citatie ca sa o întrebe dacă solicita judecata în lipsa.
Interesant este faptul ca mai am 3 procese suspendate pe motiv ca părțile nu s-au prezentat la judecata și situația este identica.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:15, 12 Decembrie 2015
Mda... exercitarea rolului activ al instantei !!! :D
CSJ, Decizia 267/2003 civil.
Este cam veche dar este ceeace vă interesează.
În decizia CSJ este invers de cum as fi vrut eu deoarece părțile nu s-au prezentat și nici nu au solicitat judecata în lipsa.
Greu de spus ce va decide instanta de apel în aceste condiții pentru motivul ca nu s-a suspendat judecata pentru lipsa părților. Acolo s-a mers pe cerere de lipsa a apărării și angajare avocat și taxa judiciara de timbru achitata.In speță aceasta nu cred ca este asa...

Oricum va mulțumesc pentru decizie pentru ca îmi pot da seama ce apărări ar putea sa își facă partea adversa.
Aceasta dacă va fi necesar sa declar eu apel deoarece e posibil sa nu fie necesar.
Depinde ce program de vizita ar dispune prima instanta ca program de vizita va dispune în mod sigur și de aceea îmi convenea o suspendare a judecatii.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vedeți și DECIZIA 1921/16 mai 2013 a ICCJ sectia a II civilă , pronunțată în recurs , având ca obiect suspendarea judecății.
Mie îmi părea ca se aplica principiul disponibilității și norma de drept este imperativa însă se pare ca se considera altfel.
Pana acum toate cauzele mele s-au suspendat în lipsa părților.
Am avut un caz în care instanta nu a suspendat dar pe alt temei legal și în apel s-a trimis cauza spre rejudecare în vederea suspendării de către prima instanta.

Referitor la insolventa e o lege speciala.

Interesant e faptul ca nu am găsit și nu ați găsit nicio hotărâre prin care sa se dispună suspendarea de catre instanta superioara dacă prima instanta nu a suspendat...

Alte discuții în legătură

Program minor- neprezentare la proces ubyyta ubyyta buna seara..stie cineva sa ma lamureasca si pe mine..amproces pe 4 mai pentru program vizitare minor in orasul tulcea iar avocata pe care am angajat.o nu se ... (vezi toată discuția)
Recurs perimare felicia59 felicia59 Ca urmare a refuzului de repunere in termen a Curtii de Apel avand ca subiect obtinerea unor drepturi pe baza legii functionarilor publici ,am facut recus la ... (vezi toată discuția)
Ma pot razgandi in privinta renuntarii la judecata? ContSters347294 ContSters347294 In urma unei discutii cu aparatorul piritilor am stabilit sa cer renuntarea la judecata deoarece am cazut la intelegere . Am trimis pe fax cererea de renuntare ... (vezi toată discuția)