as dori sa stiu daca am avut masina personala imprumutata unui vecin si acesta a avut un incident auto minor in urma cu un an si jumatate,din ce data voi putea plati asigurarea pe care eu o plateam inainte de incident.de exemplu acum un an si jumatate plateam rca 240 de ron si acum firma de asigurari percepe 510 ron pt un an motivand ca masina figureaza in baza de date cu incident rutier si se calculeaza polita in functie si de acest aspect.intrebarea mea este ,din ce data pot intra in normalitate cu plata politei fara a se mai calcula acel incident? nu au si aceste incidente prescrieri dupa o anumita perioada?daca da,dupa cat timp? eu am o experienta de conducere fara evenimente rutiere si conform spuselor firmei de asigurare as putea plati un pret mai mic pt acest motiv
Pretul majorat al asigurarii rca pt masina dv are doua cauze"
1) evenimentul rutier,
2) majorarea de preturi, dv ati facut comoparati pretului cu ceea ce ati platit acum un an si jumatate
In ce priveste "intrarea in normalitate", depinde ce clasa de malus aveti acum, cu cate clase ati fost penalizat in urma evenimetului rutier si ce clasa de bonus aveati la momentul acela.Pentru fiecare clasa de malus sunteti penalizat 6 luni iar pentru fiecare 6 luni fara nici un evenimet, primiti o clasa de bonus..
Va recomand sa mergeti la un broker sa va faca o oferta de asigurare pt toate companiile care vand acest tip de asigurare, si poate gasiti un pret mai mic.
Polita rca cu malus
cole10
Buna ziua!
Am nevoie de un sfat in privinta politelor RCA. Acum mai bine de 2 ani, in septembrie 2009 am avut un accident foarte usor, eu fiind vinovatul. ... (vezi toată discuția)