avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca + act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca + act aditional

Buna ziua, problema mea este urmatoarea:

In data de 07.08.2015 am semnat contractul de angajare la actualul loc de munca, abia dupa ce am plecat din birou am putut sa citesc si eu ce am semnat (da, stiu ca aici am gresit), si atunci am vazut ca am semnat si un act aditional de formare profesionala dar formare pe care eu nu am facuto, deci este un fals. In actul aditional este specificat ca nu am voie sa imi dau demisia timp de 3 ani, in caz contrar trebuie sa platesc suma de 2500 lei. Dar contractul de munca individual a fost pe o perioada de 3 luni, expirand luna trecuta. Eu de atunci nu am mai semnat nimic.
Prima intrebarea este daca se prelungeste automat contractul de munca, pentru ca as vrea sa plec din firma din cauza salariului mult prea mic la care nu primesc nici fluturas de salariu.
A doua intreabare este ce demersuri pot face sa plec din firma fara sa platesc ceva.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 3 Decembrie 2015
Un contract de munca poate fi prelungit printr-un act aditional cu acordul salariatului. Nu se poate prelungi automat. Trebuie vazut care este data actului aditional pentru formarea profesioanala. Din experienta mea, in cazul in care compania solicita plata acestei sume, sunt foarte multe sanse sa aveti castig de cauza, deoarece intocmirea unui astfel de act aditional limiteaza libertatea omului de a munci si de a alege.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Alina Tomescu, Consultant resurse umane
Data contractului de munca coincinde cu data actului aditional, adica 07.08.2015
Art.17 C.mun.
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Eu m-am referit la un act aditional de formare personala, adica am semnat ca am facut un curs platit de firma (curs ce nu l-am facut), cu alte cuvinte am semnat o minciuna.
Contractul de munca nu se prelungeste automat , iar clauza respectiva este lovita de nulitate, intrucat nu poate produce efecte pentru un raport de munca incetat.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Act aditional cursuri calificare Razvan.s Razvan.s Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni, iar firma deja m-a trimis la un curs de calificare. In urma acestui ... (vezi toată discuția)
Contract pe duratã determinatã. demisie georgiana_geo georgiana_geo Buna seara. Am si eu o nelamurire. Lucrez de 2 luni si cateva zile la o firma unde am contract determinat pana in iulie. La inceput am avut contract determinat ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contractul de munca viezure viezure Buna ziua! Lucrez la o firma ca inginer,acum 1an si jumatate cand m-am angajat la ei am semnat contractul de munca si un act aditional daca plec in 4ani de ... (vezi toată discuția)