avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie furt

Buna ziua,

As dori sa aflu care este solutionarea cea mai favorabila pentru urmatoarea situatie:

Am fost la cineva acum doua saptamani cu bicicleta si am facut pana si mi-a imprumutat o roata sa ajung acasa. Stabilisem ca ajung acasa, fac pana si ma intorc si ii aduc roata in maxim o ora. Asa s-a si intamplat. Dar cand am ajuns la el la bloc nu a mai raspuns la telefon si am pierdut ceva timp prin fata. Era 10 seara. Pana la urma a raspuns si mi-a zis ca nu e acasa. Eu m-am enervat si i-am zis ca ii las roata acolo si el a zis bine, faci ce vrei.
Am lasat roata in niste tufisuri si am plecat. Am incercat sa-l mai sun sa-i spun unde am pus-o dar nu a raspuns. I-am dat mesaj de pe facebook si i-am zis ca roata e acolo, sa se duca sa o ia.

Astazi am fost sunat de la politie cum ca a fost depusa plangere penala impotriva mea.

Trebuie sa mai mentionez ca au fost si amenintari pe facebook, cum ca o sa vad eu dupa ce terminam cu politia.

Care e solutia?
Cel mai recent răspuns: ContSters331166 , utilizator 14:13, 6 Decembrie 2015
Solutia depinde de probe,ce probe aveti dvs. ca ati depus roata?
Ar trebui sa se dispuna clasarea dosarului de catre procuror, deoarece exista unul dintre motivele prev. la art. 16 alin. (1) , si anume lit. b) fapta nefiind savarsita cu forma de vinovatie prevazuta de lege . Asta ar rezulta numai din ceea ce ati expus dvs. insa vor fi avute in vedere si acuzatiile formate de cealalta parte si mai ales probele pe care isi intemeiaza actiunea.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
PasatGeorge, utilizator
Conform relatării nu exista infracțiune.
Ca dovezi am:
1. [ link extern ]
Am facut o poza la ora 20:32 cand eram in fata si il sunam (a se vedea urmatoarele printscreenuri cu apelurile din telefon)
2. La 18:07 am vorbit prima data, la 18:39 il sunam pentru ca eram in fata blocului
[ link extern ]
3. Dupa ce am plecat cu roata, am stabilit de comun acord ca ma intorc intr-o ora, iar la 20:29 eram in fata blocului, incercand sa-l sun
[ link extern ]
A raspuns abia dupa 7 apeluri si atunci i-am zis ca trebuia sa-mi spuna ca pleaca de acasa si ca ii las roata acolo. Si a zis, bine Madaline, fa cu vrei.
4. In al patrulea rand vreau sa arat ca m-a amenintat pe facebook
[ link extern ]

Vreau sa mentionez ca o roata costa 50-70 de lei in targ; eu am doua biciclete, una de carbon de 3000 de euro si una de otel luata de pe olx cu 400 de lei. Cu asta vreau sa spun ca nu imi trebuia roata lui decat sa ajung pana acasa in seara aia (aveam pana) si ca daca as fi vinovat nu ar fi o problema sa-i cumpar o roata.

Va multumesc pentru raspunsuri !
Cel mai fericit caz in care este sa spuneti asa daca va chema la politie : Ai inapoiez roata respectiva ( daca stii exact cam ce roata era ) fara a da alte detalii . Nu am furat / nu am abuzat de buna credinta de persoana in cauza care ma acuza si mai ales nu ma fac vinovat de nici o fapta sau acuzatie de furt .
Cumpar roata dar nu sunt faptasul acestei acuzatii de furt ( ... ) .

Spui verbal ce ai vb-it cu el si spui la politist ca o cumperi daca ea a disparut de acolo . Dar nu scrii nimic pe hartie decat ceea ce ti-am zis ...


Ai inapoiez roata / fie i-o cumpar dar cum mi-a fost data de catre ... ( cum il cheama ) . Nu ma fac vinovat de nici alt subinteles de a-mi insusi acel bun care nu-mi apartine . Mentionez i-o cumpar .



( aici mai poti sa o dai la intors daca e in felul urmator ) = Sa mi se faca dovada prin care el mi-a dat roata , e cuvantul tau impotriva cuvantului lui si viceversa :)
Nu este furt ci doar abuz de incredere . Valeu inceata mai e mintea omului la vremuri de a avansa in grade :)) ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spațiul comun in bloc Vievie Vievie Sunt Ciprian și vreau sa va întreb ce ar trebui sa fac la următoarea inconveniente Eu m-a duc dimineața la ora 7-30 la servici și m-a întorc la ora 18-00 ... (vezi toată discuția)
Postat poze nud. in conditiile in care cineva a pus niste poze nud cu fosta pe ... Claudiu3098 Claudiu3098 In conditiile in care cineva a pus niste poze nud cu fosta pe facebook pe un cont fals. Aceasta a mers la politie si a acuzat persoana care a pus pozele. ... (vezi toată discuția)
Furtul de bicicleta trema89 trema89 am 2 cazuri cazul 1 , mi s a furat bicicleta , era fooarte scumpa ( 1000 euro ) , am depus plangere , dupa vreo 3 luni , am gasit un anunt pe internet ca se ... (vezi toată discuția)