avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furtul de bicicleta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furtul de bicicleta

am 2 cazuri
cazul 1 , mi s a furat bicicleta , era fooarte scumpa ( 1000 euro ) , am depus plangere , dupa vreo 3 luni , am gasit un anunt pe internet ca se vinde o bicicleta, nu a mea dar franele mele, sunt puse pe ea ( erau niste frane foarte rar intalnite) sunt 100% ca sunt ale mele, ce as putea face ? nu am cum dovedi ca sunt ale mele , dar stiu sigur ! probabil bicicletele furate sunt demontate si reasamblate
cazul 2 , daca se intampla sa cumperi o bicicleta, care ulterior sa se afle ca e furata , si nu mai poti da de vanzatorul ei , ce se intampla in caz ca afla politia ca am o bicicleta furata? mi o poate confisca, pot avea si eu necazuri aparand ca hot ? sau proprietarul pagubit nu mai poate obtine nimic ? as vrea sa imi cumpar una si mie cam frica , second hand nu mai gasesti bicicleta cu acte, iar una noua e foarte scumpa si nu se merita fiind sanse prea mari sa iti fie furata ! multumesc !
Cel mai recent răspuns: MarcelSp , utilizator 20:37, 23 Ianuarie 2018
Bunul furat se confisca daca cel ce a cumparat se dovedeste ca a stiut ca provine din infractiune.
numai asta e de facut. altceva, inseamna complicatii (fara rezultat). mie mi s-au furat doua.

[ link extern ] /

eu am vazut occidentali si cu caine legat de ea (de bicicleta):yes:


Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
ContSters257414, utilizator
cazul 2 - Ti se ridica in vederea confiscarii daca exista indicii ca e furata. Ti se poate inapoia daca demonstrezi ca iti apartine si nu o revendica cineva care a depus plangere pentru furt bicicleta. E un risc destul de mare daca platesti mult pt. ea.
cazul 1 - Nasoala treaba. Anunta politia in scris ca ai gasit franele pe net si solicita-le sa identifice persoana care le vinde. Vb. serios! Poti ajuta multe persoane vatamate pentru ca aia cu asa ceva se ocupa- furt, dezmembrare, vanzare, sunt banda organizata. Daca nu se sinchisesc sa te ajute, anunta-i ca vei depune impotriva lor plangere pentru abuz in serviciu, sau neglijenta.
sau Aranjeaza o intalnire cu vanzatorul, stabileste locul de intalnire, suna la 112 cu 10 minute inainte de a te intalni cu el si anunta ca ai gasit hotul. Trebuie sa vina la fata locului. Spune-le sa vina fara sirene pt. ca ai aranjat o intalnire cu el. Si fa chestia asta cat mai repede cu putinta.
Nu vorbi cu ofiterul de serviciu, el nu te poate ajuta cu mai nimic. Vorbeste cu cel la care ai depus plangerea ori cu alt organ care are in competenta zona din care ti-a fost furata bicicleta.
Aveti dreptate dns avocat. Dar in practica din pacate nu se procedeaza 100 % pe text de lege. Mai multe detalii nu vreau sa dau
Colectarea de probe reale de furt și metode de auto-căutare individuală sunt principalele obiective. Perfectarea declarației la poliție cu privire la dispariția (furtul) bicicletei vezi alte detalii importante aici [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
MarcelSp, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa imi inregistrez cumva bicicleta bicicleta89 bicicleta89 Buna ziua, de curand am tot vazut diverse situatii in care posesorii unor biciclete ce au fost apoi furate, nu au reusit sa isi recupereze bunurile aflate in ... (vezi toată discuția)
Furt bicicleta - piese schimbate tynatwine tynatwine Mi s-a furat bicicleta in 9.06 . Nu eram eu cu ea in momentul furtului. Persoana respectiva a dat declaratie la politie. Ieri au gasit bicicleta, dar piesele ... (vezi toată discuția)
Pot confisca bicicleta unui hot care imi intra in livada? ardeleanulucretia ardeleanulucretia Cu stima,va intreb,daca am o livada si prind la furat un hotu care se folosea de o bicicleta ca sa ajunga la livada pot comfisca bicicleta?Mentionez ca hotul ... (vezi toată discuția)