avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot confisca bicicleta unui hot care imi intra in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot confisca bicicleta unui hot care imi intra in livada?

Cu stima,va intreb,daca am o livada si prind la furat un hotu care se folosea de o bicicleta ca sa ajunga la livada pot comfisca bicicleta?Mentionez ca hotul e minor si in ideea de ai identifica parintii si a ma despagubi pentru daunele provocate.
Va multumesc anticipat pentru sfatul D-vs
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 23:58, 26 Mai 2012
Nu, nu puteti confisca bicicleta.
nu puteti legal sa confiscati nimanui ceva chiar de ar fi pe proprietatea dvs.
Faptul ca hotul este minor e grav!
Ce va face sa credeti ca daca identificati parintii hotului acestia va vor repara paguba sau (ca de fapt despre asta este vorba din cate imi dau seama dupa felul in care ati formulat intrebarea) vor lua masurile necesare pentru ca faptele minorului sa nu se mai repete ? sunteti sigur ca nu chiar parintii au trimis minorul la furat ?
prindeti hotul "in toiul actiunii" (din postarea dvs trag concluzia ca stiti cum si cand savarseste faptele), il luati "de urechi" pana spune cine sunt parintii sai si apoi il duceti tot "de urechi" cu tot cu bicicleta pachet la parintii sai...ori actionati legal si formulati o plangere la politie pentru furt.
trebuie sa decelati (numai dvs cunoasteti amanuntele) daca hotul e de "capul lui din cauza varstei" sau e folosit drept paravan de adulti in acest scop. daca nu sunteti sigur care varianta e mai plauzibila ....tot plangerea oficiala la politie e solutia pentru inceput.
poate vor fi si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furtul de bicicleta trema89 trema89 am 2 cazuri cazul 1 , mi s a furat bicicleta , era fooarte scumpa ( 1000 euro ) , am depus plangere , dupa vreo 3 luni , am gasit un anunt pe internet ca se ... (vezi toată discuția)
Furt bicicleta - piese schimbate tynatwine tynatwine Mi s-a furat bicicleta in 9.06 . Nu eram eu cu ea in momentul furtului. Persoana respectiva a dat declaratie la politie. Ieri au gasit bicicleta, dar piesele ... (vezi toată discuția)
Hoț bătut de păgubaș. lovire sau tâlhărie? robomax robomax daca am prins un hot la furat,l am batut i am luat scula cu care fura si adidasii,poate fi considerat talharie daca eu am retinut scula aia ca proba pentru ... (vezi toată discuția)