avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt bicicleta - piese schimbate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt bicicleta - piese schimbate

Mi s-a furat bicicleta in 9.06 . Nu eram eu cu ea in momentul furtului. Persoana respectiva a dat declaratie la politie. Ieri au gasit bicicleta, dar piesele sunt schimbate. Eu aveam piese shimano si mi-a pus chinezarii . A schimbat ghidon, schimbatoare, pedale, jit, roti - a lasat chiar numai cadrul original. Politia a zis ca nu mai e nevoie sa faca si plangere ca oricum cine a furat-o e minor si nu au ce sa-i faca si mi-au dat bicicleta asa pur si simplu .

Asta nu mai pot spune ca e bicicleta mea, nu mai are aceeasi valoare si nu am de gand sa o las asa. Cum sa procedez sa recuperez piesele sau sa-l fac sa plateasca ? Cine trebuie sa faca plangerea , cel de la care s-a furat bicicleta sau proprietarul bicicletei ?
Din cat stiu, pot sa-i fac dosar penal baiatului, chiar daca e minor , gresesc ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:36, 19 Iunie 2014
Incercati sa rezolvati amiabil problema.
E bine pt amandoi...
nu pot recupera piesele. E un baietas cu o gasca de smecheri care-si ameninta si parintii ca-i omoara. Cum sa procedez ? Scopul plangerii la politie era ca sa imi recupereze ei piesele. Nelamurirea mea era : Cine trebuie sa faca plangere : proprietarul bicicletei sau cel de la care a fost furata ?
Nu conteaza asta.
Conteaza adevarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacat de caini dorinlupea dorinlupea Am fost atacat de 4 caini ciobanesti in timp ce pedalam pe bicicleta pe digul raului Siret. Stana este la 30m de locul unde am fost atacat. Am vazut 2 ciobani ... (vezi toată discuția)
Bicicleta furata mutulica13 mutulica13 Acum 10 zile am cumparat o bicicleta de la o persoana de pe internet apoi surpriza dupa cateva zile ma intalnesc cu proprietarul bicicletei Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Doresc sa imi inregistrez cumva bicicleta bicicleta89 bicicleta89 Buna ziua, de curand am tot vazut diverse situatii in care posesorii unor biciclete ce au fost apoi furate, nu au reusit sa isi recupereze bunurile aflate in ... (vezi toată discuția)