avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bicicleta furata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bicicleta furata

Acum 10 zile am cumparat o bicicleta de la o persoana de pe internet apoi surpriza dupa cateva zile ma intalnesc cu proprietarul bicicletei

Intrebarea mea este : daca proprietarul nu are nici un act care sa dovedeasca ca bicicleta este a lui sau vreun nr de serie a bicicletei acesta poate face vreo reclamatie la politie apoi eu sa raman fara bicicleta cumparata?

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: mutulica13 , utilizator 09:25, 23 August 2018
Greu de crezut ca ati patit asa ceva,banuiesc ca este o situatie ipotetica si va ganditi la aceasta posibilitate,dar sincer va ganditi prea departe.
Chiar daca proprietarul bicicletei nu detine document de provenienta,poate face dovada ca bunul ii apartine inclusiv cu martori
Nu este obligatoriu ca proprietarul bunului sa il fi achizitionat personal,putea sa il dobandeasca de la tert
Proprietarul poate fac plangere la politie,poate indica drept martori pe care sa solicite a fi audiati,
astfel incat sa probeze temeinicia cererii de recuperare bun
Chiar am patit asa ceva .Nu este o situatie ipotetica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa imi inregistrez cumva bicicleta bicicleta89 bicicleta89 Buna ziua, de curand am tot vazut diverse situatii in care posesorii unor biciclete ce au fost apoi furate, nu au reusit sa isi recupereze bunurile aflate in ... (vezi toată discuția)
Vesta reflectorizanta...ziua ??? gigelas gigelas Buna seara, Azi,la pranz,un biciclist a fost oprit de politie si i s-au dezumflat rotile bicicletei,pe motiv ca nu purta vesta reflectorizanta. Ori,la ... (vezi toată discuția)
Furtul de bicicleta trema89 trema89 am 2 cazuri cazul 1 , mi s a furat bicicleta , era fooarte scumpa ( 1000 euro ) , am depus plangere , dupa vreo 3 luni , am gasit un anunt pe internet ca se ... (vezi toată discuția)