avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna, la inceputul acestui an am citit ceva articol ca s-ar fi dat o lege prin care se acorda concediu de odihna si persoanelor care sunt in concediu de crestere a copilului.Adica eu am ales 2 ani, de anul trecut numai merg la servici si atunci pe anul acesta ar fi trebuit sa primesc 26 de zile de concediu. Am sunat la servici nu se stie nimic, mai mult colegii mei care s-au intors anul acesta la servici au primit concediu proportional cu perioada lucrata. Puteti sa ma lamuriti daca de anul viitor intra in vigoare legea? Sau nu exista...Multumesc
Cel mai recent răspuns: eleonorat2008 , utilizator 14:32, 3 Decembrie 2015
1. Concediul de odihna se acorda numai pentru perioadele de concedii medicale, inclusiv concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) care se considera perioade de activitate prestata.

2. Pentru perioada de concediu crestere copil (CCC) nu se acorda concediu de odihna.

3. Din Codul muncii:

Art. 145
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
...
Nu exista niciun text de lege adoptat si nici in proiect care sa prevada o astfel de situatie, asa cum ati citit dvs.

Buna, la inceputul acestui an am citit ceva articol ca s-ar fi dat o lege prin care se acorda concediu de odihna si persoanelor care sunt in concediu de crestere a copilului ...
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)
Concediu pe perioada cic Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Ma întorc la serviciu din cic dupa 1 an si 11 luni. Pe perioada concediului de crestere am zile de concediu de odihna pe care le pot lua cand ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 622580 622580 Buna ziua, Eu m-am angajat prima oara in 1 octombrie 2015. Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa am minim 1 an de zile ... (vezi toată discuția)