avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Garantie inregistrari contabile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Garantie inregistrari contabile

Incasez cu bilet la ordin garantia de buna executie- bilet pe care si eu il girez unui furnizor de materiale. Scadenta biletului este ianuarie 2016. Va rog sa-mi spune-ti daca inregistrarile de mai jos sunt corecte:3
Am in contul 2678- suma de 16300 reprezentand garantii de buna executie din care suma de 10000 imi este achitata cu bo . Pentru diferenta ramasa (o voi incasa peste un an ) trebuie sa constitui provizion ?
413=2678-10000
401=403 - 10000
403=413 - 10000

Alte discuții în legătură

Bo vidiva vidiva primesc un bilet la ordin pe care il girez catre o alta societate . eu cu ce raman, ca document justificativ si ce inregistrari ar trebui sa fac ? multumesc ... (vezi toată discuția)
Creante croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL) SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)
Garanție de participare și garanție de bună execuție: care este diferența dintre ele și care sunt operațiile contabile care se fac la plata din cont? ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este diferenta intre garantia de participare la o licitatie si garantia de buna executie? Care sunt operatiile contabile care se fac la ... (vezi toată discuția)