avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata

buna ziua. tatal meu a avut o disputa cu un vecin ducandu-se fara a se interesa la judecatorie si dandu-l in judecata pentru a obtine ordin de restrictie. Acesta a fost luat ca nul si nefondat, tatal meu trebuind sa plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 260 lei.Persoana parata nu s-a prezentat, insa a venit un avocat din oficiu la proces.
Cum poate sa procedeze, ca instanta sa ii reduca cheltuielile de judecata.Dupa parerea mea pentru cele 2 minute cate a stat mi se par exagerate.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: ContSters354748 , utilizator 08:44, 4 Decembrie 2015
Avocatul care s-a prezentat la proces nu a fost din oficiu, ci a fost angajat si platit de reclamant.Din oficiu se numeste avocat numai in cauze penale sau altele prevazute de lege.
Onorariul de 260 lei pentru o singura infatisare nu este deloc mare, putea fi chiar dublu sau mai mult.
Ordinul de restrictie in Romania se obtine numai cu referire la violenta domestica, adica partile sa fie ruda, asa ca normal cererea a fost respinsa.
Apoi, cine pierde un proces, este dator a plati cheltuielile de judecata celuilalt.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Marcel Mihalache, Avocat
Nu se vor reduce cheltuielile de judecată.
Asistenta juridica a persoanei impotriva careia sa solicita emiterea ordinului de protectie este obligatorie, prin urmare in cauza a fost numit un aparator din oficiu ( art.27 al.4 din Legea /2003 republicata).
Cuantumul cuvenit aparatorului din oficiu este de 260 de lei portivit art.2pct.1 lit.m) din Protocolul incheiat intre UNBR si MJ la data de 06.06.2015.
Cum in cauza a fost respinsa cererea tatalui dvs. si retinuta culpa sa procesuala, instanta a obligat reclamantul la plata acestei sume cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat,
Instanta a acordat onorariul maximal prevazut de Protocol, intrucat avocatul a studiat dosarul, s-a prezentat la termen si a pus concluzii pe fondul cauzei.
Avand in vedere cele aratate, tatal dvs. nu are cum sa obtina plata unei sume mai mici decat cea prevazuta de Protocol si implicit stabilita de instanta prin dispozitivul hotararii.
buna ziua. avocatul respectiv a fost chemat din oficiu , cum ati spus si dumneavoastra, nu ca a fost platit de parat sau altcineva. Am citit si pe alte forumuri cum instanta a decis reducerea cheltuielilor de judecata pentru ca erau prea mari pentru munca depusa.
surse : [ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

- care sunt cheltuieli de judecată ? vă rugăm să ne ajutați ... oanaportar oanaportar - care sunt cheltuieli de judecată ? Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns cu privire la următoarele probleme : Pârâtul a câștigat un proces. ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere ca ramasa fara obiect nely003 nely003 Am iesit la pensie in noiembrie 2014.In C.C.M.este prevazut ca la implinirea a 30 ani de vechime in unitate sa se acorde o prima jubiliara ,fapt implinit in ... (vezi toată discuția)
- nu s-au cerut și nu s-au pus în discuție la proces bună ... oanaportar oanaportar - nu s-au cerut și nu s-au pus în discuție la proces Bună dimineața ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns cu privire la următoarea ... (vezi toată discuția)