buna seara
In urma cu 4-5 luni angajatii vital au schimbat contorul de apa. Luna trecuta s-a fisurat un cot care l-au schimbat ei in vara, si am avut pierderi de apa toata luna pana cand am sesizat ca sant pierderi, si am sunat la vital sa-mi repare fisura tot pe banii mei. Toata pierderea a trecut prin contor la iesire si acum trebuie sa le platesc 20 milioane lei. Acum ei zic ca am improvizatii la contorul de apa. Am sanse sa nu platesc daca ma judec cu ei? Eu zic ca din vina celor care mi-au schimbat contorul s-a intamplat pierderea.
Doar o expertiza tehnica instalatii poate stabili cauza, dar nu stiu in ce masura mai poate concluziona ceva un expert prezent la fata locului daca s-au facut reparatii si nu se mai vede cauza.
Nu o sa puteti recupera suma de bani doar efectuand dvs o expertiza, chiar cu expert tehnic acreditat. In mod cert partea adversa nu va recunoaste aceasta expertiza la care nu a participat.
Aveti doar varianta unui proces si a unei expertize tehnice judiciare, numai ca un astfel de dosar presupune cheltuieli cu mult mai mari decat cele 20 mil datorate.
Buna seara,
Pana la a lua o decizie referitor la o actiune in instanta,solicitati scris companiei de apa,plata sumelor datorate numai pentru apa furnizata,fara a plati componenta de epurare,motivat de faptul ca a fost un consum generat de o pierdere de apa iar acea apa nu a mai fost epurata.
In acest mod,valoarea debitului trebuie sa scada cu 40-50%.
Succes!