avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lpoteca imobiliara, drept de executare
Discuție deschisă în Executare silită

lpoteca imobiliara, drept de executare

Sunt constituite ipoteci imobiliare - inscrise in cartea funciara ca sarcini, dar dreptul de executare silita al imobilului cu respectivele creante s-a prescis in 3 ani. Ce modalitate de determinare a debitorului sa imi plateasca aceste sulte am caci titlurile executorii in materia drepturilor reale imobiliare se prescriu in 10 ani. Accesoriile nu urmeaza soarta principalului........deci cum pot sa imi recuperez banii, caci nimeni nu vrea sa cumpere imobilul cu aceste datorii, iar debitorul nu poseda acesti bani ???
Cel mai recent răspuns: petrulili , utilizator 19:58, 4 Decembrie 2015
Nu mai aveti cum sa recuperati sultele. Sultele fiind sume de bani se prescriu in 3 ani, nu in 10.
nu-i vb de sulte

postacul nostru e creditor ipotecar

a scos la vanzare imobilul ipotecat si nu isi da acordul sa se vanda la cel mai mare pret oferit

motiv pt care executorul o sa faca proces verbal cum ca nu are cumparatori si o sa inchida dosarul

altfel, atata vreme cat are un dosar de executare neperimat ..termenul de prescriptie este intrerupt...indiferent cum ca ce e creanta de 3/10 ani
milikka a scris:

nu-i vb de sulte

postacul nostru e creditor ipotecar

a scos la vanzare imobilul ipotecat si nu isi da acordul sa se vanda la cel mai mare pret oferit

motiv pt care executorul o sa faca proces verbal cum ca nu are cumparatori si o sa inchida dosarul

altfel, atata vreme cat are un dosar de executare neperimat ..termenul de prescriptie este intrerupt...indiferent cum ca ce e creanta de 3/10 ani

Nu am scos la vanzare nimic. Nu exista executor judecatoresc. Nu stiu nici despre ce dosar vorbiti. Caci nimeni -nici debitorul nici creditorul- nu a apelat la executor judecatoresc. Deci despre ce vorbiti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil in lipsa proprietarului tada tada Buna ziua, In urma cu 3 luni am inaintat o cerere de executare silita pentru recuperarea unei sulte. Pe scurt: In prima faza, dupa obtinerea incuviintarii ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ipotecat tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am doua credite ca persoana fizica: - un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ; - un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un ... (vezi toată discuția)