avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobil in lipsa proprietarului
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobil in lipsa proprietarului

Buna ziua,
In urma cu 3 luni am inaintat o cerere de executare silita pentru recuperarea unei sulte.
Pe scurt:
In prima faza, dupa obtinerea incuviintarii de executare, a fost trimisa o somatie la adresa debitorului din America si s-a intors cu mentiunea: destinatar mutat de la adresa fara a mentiona noua adresa.
In a doua faza somatia imobiliara a fost afisata la adresa apartamentului somandu-l in termen de 15 zile la plata sultei, altfel executorul judecatoresc va proceda la executarea silita prin scoaterea la vanzare a imobilului.
Dupa ce au trecut cele 15 zile, timp in care nu s-a intamplat nimic, Executorul Judecatoresc imi spune ca, daca nu ia legatura cu debitorul, nu poate face nimic si s-a oferit sa-mi returneze banii avansati pentru aceasta executare.
Ce ar trebui sa fac mai departe?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
tada, utilizator
Sugeratii executorului judecatoresc ca are la dispozitie procedura citarii prin publicitate, sunt costuri un pic mai mari, dar procedura poate continua, si se poate scoate imobilul la vanzare.
Sigur ca poate continua procedura, citandu-se debitorul prin mica publicitate.
Procedura de executare isi urmeaza cursul, imobilul poate fi scos la vanzare prin licitatie, iar dumneavoastra va puteti recupera creanta, in mod legal.
Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie.
Toate cele bune.
Executor Judecatoresc Niculescu Dinu-Mihai - Bucuresti
Da, sigur si dupa ce va afla debitorul va obtine desfiintarea executarii silite facute cu incalcarea drepturilor sale. Dar pana atunci executorul isi va fi incasat onorariu, asa e? Ce mai conteaza ca va plati creditorul cheltuieli de executare si de judecata, poate mai mult decat sulta?!


va sfatuiesc sa faceti toate demersurile necesare pentru aflarea domiciliului debitorului. Adresati-va ambasadei Romaniei si solicitati-le sprijinul. Abia dupa ce veti fi facut toate demersurile posibile, citarea prin mica publicitate poate fi o solutie, altfel riscati enorm.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.
De ce ar trebui sa fac eu aceste demersuri, de ce ar trebui sa fac eu orice altceva in afara de a completa acea simpla cerere de executare silita, este Executorul Judecatoresc cel care trebuie sa rezolve aceasta problema din punct de vedere legal?
Ar trebui sa stiu eu sa-I spun cum sa rezolve sau sa-mi fie solicitata implicarea, in vreun fel, in acest proces de executare silita?
Apartamentul a acumulat datorii substantiale, iar asociatia de proprietari urmeaza sa demareze demersurile legale, pentru a recupera acea suma de bani.
Asadar, dat fiind faptul ca Executorul Judecatoresc nu stie sau nu poate (legea nu-I permite) sa duca la bun sfarsit aceasta executare, ar trebui sa astept ca si Asociatia de Proprietari sa obtina un titlu executoriu si poate in felul acesta as putea primi sulta, daca nu cumva se prescrie.
Dar cu ce ar fi diferit acel titlu fata de cel pe care-l are in acest moment Executorul Judecatoresc, care nu poate fi finalizat, nu ar ajunge tot la un EJ, nu tot un EJ ar trebui sa se ocupe, nu ar fi aceeasi situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de carte funciara ionionii ionionii Buna seara Imi puteti spune[b] cum sa procedez pentru a afla numarul de carte funciara cunoscand doar adresa administrativa a imobilului[/b] (strada si ... (vezi toată discuția)
Ajuooor! O matusa a mea a avut datorii la RAJA in valoare de 3 milioane.Le-a achitat mai greu dar le-a achitat. Ieri a primit insa de la executor o instiintare ... (vezi toată discuția)
Numar de carte funciara ionionii ionionii Buna, Imi puteti spune cum sa procedez pentru [b]a afla numarul de carte funciara cunoscand doar adresa administrativa a imobilului[/b] (strada si numar de ... (vezi toată discuția)