avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoaterea de la impozit a unei masini
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoaterea de la impozit a unei masini

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema de cateva luni. Am achizitionat o masina pe care am inscris-o la impozit pe numele meu insa nu am mai inmatriculat-o deoarece taxa era imensa. Aceasta masina am dat-o la remat si am adeverinta in acest sens. Cei din comuna in care locuiesc nu vor sa mi-o scoata de la impozit deoarece spun ca trebuie sa o radiez de la politie. Acest lucru nu este posibil deoarece eu nu sunt proprietarul masinii. Cum procedez in acest caz? Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: silviualin , utilizator 10:24, 4 Decembrie 2015
Cei de la primarie nu v-au indicat nicio solutie?

Atata timp cat masina a fost inregistrata la fisc inseamna ca sunteti proprietarul vehiculului chiar daca nu a fost inmatriculata pe numele dvs..
Inregistrarea la fisc a fost facuta in baza actului de vanzare/cumparare.
Pentru neinmatricularea in 30 de zile de la achizitie puteti primi o amenda de la politie.

Sau o varianta ar fi sa o revindeti fictiv fostului proprietar, acesta o inregistreaza la fisc si apoi o radiaza de la fisc si de la politie in baza adeverintei de la REMAT.
Sincer, ma asteptam sa gasesc informatii la primarie, dar acea doamna nu a binevoit sa mi le dea, din contra comportamentul dansei a lasat de dorit. Probabil nu stia ce sa imi spuna, iar plangere nu am dorit sa-i fac. Eu am dus-o la Remat imediat dupa ce am aflat cat costa taxa de mediu. Dupa ce am cumparat-o si am dorit sa o inmatriculez mi-am dat seama ca taxa era mult prea mare pentru valoarea masinii. Asta deoarece nu m-am interesat si nu am cerut fiscalul inainte de a o cumpara. Greseala mea! Proprietarul masinii ar fi cam greu sa-l gasesc!Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)
Radiere vehicul vechi, neinmatriculat buna ziua, sunt din prahova ... Ipitt31 Ipitt31 Radiere vehicul vechi, neinmatriculat Buna ziua, Sunt din Prahova si am o masina achizitionata in 2014 prin contract de vanzare cumparare de la o ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism din circulatie - conditii, documente necesare Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Accesand link-ul de mai jos puteti citi articolul \"Cum se radiaza un autoturism - Ghid practic\", articol scris de redactorul Avocatnet.ro Roxana ... (vezi toată discuția)