avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnscriere in Asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnscriere in Asociatie de locatari

Dupa cumpararea locuintei, ma aflu intr-o situatie de care nu am auzit niciodata. Blocul meu nu are nicio Asociatie de locatari aferenta, cu sediu propriu. De incasarile lunare se ocupa o doamna, pe care ceilalti locatari o suna la un nr de telefon si apoi se intalnesc in oras, sau vine doamna acasa cand are timp.
Eu vreau sa nu intru in procedura asta de plata.
Intrebarea mea este, pot eu sa imi inscriu proprietatea intr-o Asociatie de locatari aferenta unui alt bloc?
Evident cheltuielile cu femeia de serviciu si iluminatul de pe scara, va trebui sa le platesc doamnei respective, dar cheltuielile aferente proprietatii si salariul peroanei de la asociatie, doresc sa le platesc la o Asociatie de locatari existenta fizic, cu sediu. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bninelmarian , utilizator 19:10, 4 Decembrie 2015
Sincer, nici eu nu am auzit niciodata ca cineva sa se inscrie in alta asociatie daca in blocul lui nu exista una.Ar trebui sa va constituiti in asociatie proprie pe scara respectiva,pana la urma acesta este rolul asociatiei,de administrare a spatiilor comune.Spatiile comune din care si dvs.detineti o cota parte nu au nimic in comun cu spatiile din asociatia unde vreti sa va inscrieti.Nu puteti plati o parte din cheltuieli undeva si celelalte in alta parte.
Dispozitiile in vigoare prevad calcul si achitarea obligatiilor lunare de intretinere la asociatia de locatari/proprietari care administreaza imobilul de locuit in comun unde domiciliaza proprietarul
Nu exista varianta sa deveniti membru proprietar si sa achitati intretinerea la o asociatie de proprietari care nu administreaza imobilul unde domiciliati
Multumesc! Cred ca aveti dreptate! Eu sunt si proprietar nou. Voi vedea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)
Sediul asociației de proprietari e la parterul blocului într-un spațiu comun. cum se contribuie în acest caz la cheltuielile comune? vmn58 vmn58 La parteru blocului in care locuesc are sediu Asociatia de locatari din care face parte si blocul nostrum in baza unui contract de chire modica, dar folosesc ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli andreeab1 andreeab1 Buna ziua, Acceptand premisa ca e normal ca in cadrul unui bloc de apartamente, cheltuielile comune (incalzire scara blocului, iluminat scara blocului, ... (vezi toată discuția)