oana99 a scris:
Eu nu m-am referit la CEDO ci la CURTEA INTERNATIONALA DE LA HAGA. Deci intr-un cuvant pot sau nu pot sa deschid un proces la Haga? Problema mea este ca in urma divortului copilul meu minor fiind a fost dat tatalui spre crestere si educare pt faptul ca eu nu eram in tara. Atunci am stat de vorba cu 7-8 avocati din baroul tribunalului respectiv si toti mi-au spus ca asa ceva nu e posibil si ca unei mame ca sa i se ia copilul este nevoie de motive bine intemeiate. Eu nu sunt o mama denaturata nu sunt betiva ,nu ma droghez,nu sunt nebuna,nu mi-am uitat copilul cat am fost plecata din tara i-am trimis bani si tot ce am putut eu.Am facut proces de reincredintare si iar am pierdut. Vreau sa deschid alt proces de reincredintare acum cand copilul implineste 10 ani.
Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga este organul judiciar al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Aici se soluţionează diferendele internaţionale între state, atunci când toate celelalte opţiuni au fost epuizate.
Mai mult de jumătate dintre cazurile rezolvate la Curtea Internaţională de Justiţie au avut ca subiect delimitările teritoriale şi maritime. In concluzie, nu va puteti adresa Curtii Internationale de la Haga in vederea rezolvarii problemei dvs, deoarece, dupa cum se poate lesne observa, partile proceselor care se judeca acolo sunt STATELE, nu si persoane fizice sau persoane juridice.
Referitor la problema legata de reincredintarea minorului catre dvs, aici trebuie sa va spun ca veti intampina destul de multe probleme. In primul rand, sunt foarte putine aceste cazuri prin care un minor este incredintat tatlui si de aceea cred ca motivatia acestui fapt a fost extrem de bine intemeiata, iar acum se poate tine cont de mult mai multe aspecte, unele dintre ele putand sa va defavorizeze. la reincredintare minori ,copilul este audiat cu cine vrea sa locuiasca...aceasta este proba esentiala la dosar ,la care se mai poate adauga proba cu acte, posibilitati financiare de a inretine minorul, acte de la scoala si mai puteti cere proba cu martori si ancheta sociala.....Nu stiu daca in situatia dvs nu exista cumva si o plangere depusa la dosar de catre fostul sot prin care sa va acuza de abandon de familie...nu stiu exact elementele principale ale cazului dvs si de aceea ma feresc sa dau prea multe detalii ca sa nu se interpreteze gresit.
Cat despre posibilitatea redeschiderii unui nou proces de reincredintare, raspunsul este afirmativ, in sensul ca aveti acest drept la dispozitie.