1. Daca ati fi citit mai bine raspunsurile date ati fi vazut ca asa ceva este imposibil de judecat la Curtea Internationala de la Haga.
2. Dispoziţiile art.44 alin.1 Codul Familiei prevăd expres că instanţa de judecată poate modifica măsurile privitoare la drepturile şi obligaţiile personale sau patrimoniale dintre părinţii divorţaţi şi copii numai în cazul schimbării împrejurărilor care au fost avute în vedere la luarea măsurii. Instanţa de judecată trebuie să ţină seama de vârsta copilului, de gradul de ataşament şi preocupare manifestat de acesta, de legăturile afective stabilite între părinte şi copil, precum şi de opţiunea acestuia.
Atât doctrina, cât şi practica judecătorească au statuat în sensul că schimbarea măsurilor luate cu privire la copii în cazul desfacerii căsătoriei se va face cu numai în situaţia în care aspectele avute în vedere la încredinţarea minorului către unul dintre părinţi s-au schimbat şi în aceste condiţii în prezent măsura nu mai corespunde interesului minorului de a beneficia de cea mai bună îngrijire şi educare.
3. Legea nu prevede o limitare in timp a execitarii drepturilor procedurale, insa drepturile procedurale trebuie exercitate cu buna-credinta si potrivit scopului in vederea caruia au fost recunoscute de lege. Partea care foloseste aceste drepturi in chip abuziv raspunde pentru pagubele pricinuite.
:offtopic:
Nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv ( In data de 5 iunie 2009 ati mai deschis un topic referitor la reincredintarea minorului
www.avocatnet.ro/content/for... )