avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... tribunalul de la haga
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

tribunalul de la haga

Va rog frumos cine ar putea sa-mi raspunda si mie. Pentru a deschide un proces la haga de unde se incepe?? Trebuie avocat din romania sau de acolo?? Pentru un proces de reincredintare minori se poate apela la acest tribunal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 24 Iulie 2009
Nu, de abandon de familie nu s-a pus problema si divortul a fost desfacut din culpa comuna eu fiind reclamanta.
1. Daca ati fi citit mai bine raspunsurile date ati fi vazut ca asa ceva este imposibil de judecat la Curtea Internationala de la Haga.
2. Dispoziţiile art.44 alin.1 Codul Familiei prevăd expres că instanţa de judecată poate modifica măsurile privitoare la drepturile şi obligaţiile personale sau patrimoniale dintre părinţii divorţaţi şi copii numai în cazul schimbării împrejurărilor care au fost avute în vedere la luarea măsurii. Instanţa de judecată trebuie să ţină seama de vârsta copilului, de gradul de ataşament şi preocupare manifestat de acesta, de legăturile afective stabilite între părinte şi copil, precum şi de opţiunea acestuia.
Atât doctrina, cât şi practica judecătorească au statuat în sensul că schimbarea măsurilor luate cu privire la copii în cazul desfacerii căsătoriei se va face cu numai în situaţia în care aspectele avute în vedere la încredinţarea minorului către unul dintre părinţi s-au schimbat şi în aceste condiţii în prezent măsura nu mai corespunde interesului minorului de a beneficia de cea mai bună îngrijire şi educare.
3. Legea nu prevede o limitare in timp a execitarii drepturilor procedurale, insa drepturile procedurale trebuie exercitate cu buna-credinta si potrivit scopului in vederea caruia au fost recunoscute de lege. Partea care foloseste aceste drepturi in chip abuziv raspunde pentru pagubele pricinuite.

:offtopic:
Nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv ( In data de 5 iunie 2009 ati mai deschis un topic referitor la reincredintarea minorului
www.avocatnet.ro/content/for... )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tribunalul de la haga EUGENVIOREL67 EUGENVIOREL67 MA INTERESEAZA CUM POT SA DESCHID UN PROCES IMPOTRIVA STATULUI SPANIOL SI UNDE, PENTRU A CONTESTA O HOTARARE JUDECATOREASCA A UNUI TRIBUNAL SPANIOL CARE MIE MI ... (vezi toată discuția)
Tribunal mirzamagda mirzamagda cum pot sa procedez sa mut procesul la trbunalul de la haga? (vezi toată discuția)
Cum se poate contacta curtea suprema de justitie de la haga? cercelgeo cercelgeo In cazul in care as primi o sentinta definitiva si irevocabila in Romania si consider mi ca s-a facut o nedreptate ma pot adresa Curtii supreme de justitie de ... (vezi toată discuția)