avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond penalitati

Buna ziua,
imi puteti spune daca din fondul de penalitati se pot achita facturile primite de la furnizori sau din acei bani se achita doar penalitatile.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 23:45, 5 Decembrie 2015
Conform Legii 230/2007 art. 49 alin (3) din penalitatile de asociatie se platesc penalitatile furnizorului iar ce ramane se foloseste la reparatii.

Aveti aici art. 49 din Legea 230/2007:
(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2 % pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-a aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.
Raspunsul e simplu: NU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea sumelor incasate ca penalizari GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu dacă se pot achita facturi de utilităţi din penalităţile câştigate în instanţă pentru neplata cotelor lunare de ... (vezi toată discuția)
Penalitati - asoc. proprietari ContSters143145 ContSters143145 Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor? La solicitarea ... (vezi toată discuția)
Penalitati la penalitati ????!!!!! anita_c anita_c sunt convinsa ca s-a mai discutat pe acest subiect ,dar intrucit sunt o persoana cu o astfel de problema...adica mi se tot adauga de catre asociatie penalitati ... (vezi toată discuția)