avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incuviintare de catre instanta a executarii sentintei
Discuție deschisă în Executare silită

incuviintare de catre instanta a executarii sentintei

Buna seara,

as dori sa va intreb daca mai este nevoie ca o sentinta definitiva data pe dreptul muncii, sa fie incuviintata de instanta, inainte ca ea sa fie executata? (precizez ca am castigat un proces pe dreptul muncii, fostul angajator trebuie sa imi plateasca salariile restante, etc si ca deja am trimis, din proprie initiativa o adresa la debitor cf art. 277 Codul Muncii - sentina s-a comunicata partilor si nu s-a facut recurs deci este si irevocabila).

Daca am trimis aceasta adresa si ea trebuie totusi sa fie incuviintata in avans de instanta, ma afecteaza cu ceva pe mine ca si creditor?
Care ar fi pasii executarii efectuate de un executor judecatoresc? Stiti cumva daca se semneaza ceva contract cu executorul sau in baza a ce se achita onorariul acestuia?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:24, 29 Iulie 2009
Orice hotarare a instantei ,ramasa definitiva ,devenita si irevocabila ,urmeaza in conf cu disp art 373-1Cpciv etapa incuviintarii prealabile din partea instantei.In baza documentului ,aveti optiunile notificare - greu de crezut a fi excutata amiabil ,sau direct executare silita prin executor.Cu ocazia incheierii contractului se intocmesc si documentele cu pretentiile dvs cu acte justificative ,care in situatia posibilitatii din partea debitorului sunt achitate.Daca debitorul are vechime in "bransa"sau are un sfatuitor bun,exista posibilitatea sa invoce stare de insolvabilitate sau alte "ghidusii "prin care nu poate fi executat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate apela la executorul judecatoresc pt punerea in executare a unei hotarari nelegalizate executorie de drept? tucalan tucalan Buna ziua, Am o hotarare executorie de drept,prin care debitoarea este obligata la plata unei sume de bani. Vreau sa apelez la executorul judecatoresc.Avand ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei sentinte leona777 leona777 Doresc sa stiu cum se procedeaza cand am castigat un proces civil si am de recuperat o suma de bani. Nu am mai fost in situatia asta, ca sa stiu cum sa fac. Va ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata arlezyyana arlezyyana Buna seara ! As dori sa stiu cum imi pot recupera cheluielile de judecata cerute si acordate de instanta in urma unui proces de marire pensie intretinere ... (vezi toată discuția)