avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare cheltuieli de judecata

Buna seara ! As dori sa stiu cum imi pot recupera cheluielile de judecata cerute si acordate de instanta in urma unui proces de marire pensie intretinere minor. Mentionez ca tatal fiicei mele lucreaza cu carte de munca. Hotararea judecatoreasca este din luna aprilie 2012 si el nici pana acum nu mi-a restituit suma respectiva. Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: arlezyyana , utilizator 18:29, 28 Ianuarie 2013
In situatia in care ati apelat la acesta si v-a refuzat plata respectivelor cheltuieli, puteti merge cu hotararea pronuntata de catre instanta, legalizata si investita cu formula executorie, la un executor judecatoresc, prin care solicitati acestuia sa efectueze executarea silita a Titlului executoriu reprezentat de hotararea data in procesul de majorare a pensiei de intretinere. Totodata, puteti sa formulati o notificare catre tatal fiicei dumneavoastra, prin care ii atrageti atentia ca nerespectarea hotararii judecatoresti, pronuntata de catre instanta in procesul mai sus amintit, reprezinta o infractiune prevazuta si sanctionata de catre legea penala (art. 271 Cod Penal). Cu stima.
Multumesc pentru raspuns! Mai am o mica nelamurire: cheluielule pe care le voi face cu executorul judecatoresc imi vor fi restituite de tatal fiicei mele, sau le voi suporta tot eu? Si referitor la norificarea pe care ar trebui sa i-o fac, sa fie legala, ar trebui trimisa tot prin intermediul instantei? Mentionez ca i-am trimis cateva sms-uri( daca incerc sa il sun nu radpunde, deci singurul mod de comunicare, de fapt este monolog pentru ca nu imi raspunde nici la acele sms-uri) cerandu-i sa-mi restituie suma respectiva dar fara niciun rezultat.
Dumneavoastra veti achita un onorariu provizoriu executorului judecatoresc, toate cheltuielile de executare (inclusiv onorariul provizoriu achitat) vor fi recuperate de la debitor, adica de la tatal fiicei dumneavoastra. Ar fi indicat ca notificarea sa o transmiteti prin intermediul unui avocat ori a unui executor judecatoresc, pentru a avea un impact mai puternic asupra debitorului. Daca alegeti sa o formulati dumneavoastra, aveti in vedere sa o trimiteti sub forma unei recomandate cu confirmare de primire, prin posta. Cu stima.
Nu va mai bateti capul cu notificari. Depuneti o cerere la Judecatoria care a pronuntat hotararea prin care solicitati investirea sentintei cu formula executorie. Cu sentinta astfel investita, mergeti la un executor judecatoresc, idicati locul de munca la debitorului si solicitati executarea silita prin poprirea ventiruilor.
Multumesc pentru raspunsuri ! O sa pun in aplicare sfaturile dumneavoastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare cheltuieli de judecata soficu cristina soficu cristina Am castigat un proces si urmeaza sa-mi recuperez cheltuielile de judecata.Cum se procedeaza?Daca apelez la un executor.onorariu acestuia il recuperez ?Pot ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare cheltuieli de judecata pentru societati comerciale nod nod Buna ziua. In urma unui proces intre doua SRL-uri, cel care a castigat procesul a primit Hotararea Definitiva si Irevocabila a Instantei de Judecata si plata ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)