avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

executare cheltuieli de judecata

Am castigat un proces si urmeaza sa-mi recuperez cheltuielile de judecata.Cum se procedeaza?Daca apelez la un executor.onorariu acestuia il recuperez ?Pot solicita executarea in intregime a cheltuielilor ,ma conditioneaza ceva anume sa nu solicit toata suma in cauza?(este vorba de 1500 lei).
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 16:40, 8 Septembrie 2008
Eu va sfatuiesc sa-i faceti o notificare prin judecatorie, debitorului ,daca nu raspunde la aceasta notificara , investiti hotarirea jutecatoreasca cu formula executorie dupa care va prezentati la un executor judecatoresc. Onorariul executorului e in fuctie de suma care o aveti de recuperat , e suportat de dumneavoastra.
Investiti cu formula executorie hotararea ( daca e obtinuta in civil) si va adresati unui executor judecatoresc. Notificarea inainte de executare e optionala si nu se trimite prin Judecatorie, prin executorul judecatoresc. Toate cheltuielile ocazionate de executarea silita cad in sarcina debitorului art. 371 ind. 7 C. Pr. Civ.. Dvs. veti avansa chelt. de executare ( cuantumul lor il stabiliti cu executorul jud.) care vor fi recuperate, ulterior, de la debitor.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli executare holiday holiday Poate fi pus in executare procesul verbal emis de executor cu privire la cheltuielile de executare in lipsa incuviintarii date de instanta de executare, cf OUG ... (vezi toată discuția)
Punere in executare hotarare definitiva amuri amuri Buna seara! Am o hotarare definitiva si vreau sa o investesc cu titlu executoriu. Doresc sa stiu daca este obligatoriu sau nu ca aceasta hotarare ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata arlezyyana arlezyyana Buna seara ! As dori sa stiu cum imi pot recupera cheluielile de judecata cerute si acordate de instanta in urma unui proces de marire pensie intretinere ... (vezi toată discuția)