avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare- cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare- cumparare cu uzufruct viager

contract de vinzare cumparare cu uzufruct viager apartamentul mamei mele .mama a decedat eu sunt in divort iar sotul spune ca are dreptul la acest apartament pentru ca ii port numele. multumesc !
contractul respectiv este incheiat pe perioada casatoriei?
daca da invocati donatia degizata...
Si o fi catre unul sau ambii soti?
da in perioada casatoriei sa facut contractul dar sunt numai eu titular
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2015
zoia1952, utilizator
Mama dv.nu a procedat bine, la fel dv., actul ala e o eroare, e o greseala, juridic vorbind. Acum, actul ala costa.
da, bunul respectiv reprezinta un bun comun dobandit in perioada casatoriei.
sotul dvs are dreptul la 1/2 din acesta.

pe de alta parte, puteti incerca si varianta de a demostra ca in fapt, a fost un act de donatie deghizata iar nu un contract de v-c

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Ce pot face DANIELA PETRACHE DANIELA PETRACHE eu impreuna cu sotia mea am vandut apartamentul fiului nostru.Am pus clauza doar pe numele sotiei in contract adica uzufruct viager,ea acum vrea sa divorteze ... (vezi toată discuția)
Instrainare apartament cu drept de uzufruct viager kittyplus kittyplus Buna ziua! As dori si eu niste lamuriri in urmatoarea problema: sotul meu, inca in viata, a instrainat catre fiul meu proprietatea apartamentului in care ... (vezi toată discuția)