avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce pot face
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce pot face

eu impreuna cu sotia mea am vandut apartamentul fiului nostru.Am pus clauza doar pe numele sotiei in contract adica uzufruct viager,ea acum vrea sa divorteze si sa ma evacueze din apartament.Mentionez ca vanzarea s-a facut la un notar public prin act vanzare cumparare.Ma poate da afara din casa?Ce mai pot face in aceasta situatie cui ma pot adresa?Exista vreo sansa sa pot anula contractul?Va mai mentionez ca fiul nostru este major are 19 ani.
in conditiile in care ati incasat banii si nu justificati un titlu locativ, locuinta dvs nu este in ap. vandut.
prin urmare, adresati-va unui proprier, pt negocierea chiriei..
Banuiesc ca in acest caz fiul dumneavoastra nu a platit efectiv pretul apartamentului, si in acest se pune problema existentei unei donatii deghizate ce reprezinta acea donatie care este ascunsa intr-un act juridic cu titlu oneros, cum este cel de vanzare-cumparare, adica intre parti se incheie un contract cu titlu gratuit (donatia) reprezentand actul ascuns, dar si un act aparent, simulat (vanzarea-cumpararea) care ascunde donatia fata de tertele persoane. In acest caz puteti cere revocarea donatiei pentru ingratitudine din partea donatarului, respectiv al fiului dumneavoastra, daca decide sa va evacueze. Simulatia poate fi dovedita prin orice mijloc de proba. Va sugerez consultarea unui avocat in speta de fata.
in acel act scrie clar ca am incasat banii,cum pot dovedi contrariul atata timp cat am semnat?
nu inteleg mai clar daca se poate
daniela, sotul nu justifica un titlu locativ..prin urmare poate sa faca ce vrea, inclusiv sa va cheme in judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia ascunsa andreeapitbulita andreeapitbulita va rog frumos ce inseamna mai explicit un contract facut sub forma de donatie ascunsa daca zic bine sau o donatie sub forma ascunsa multumesc (vezi toată discuția)
Act vanzare teren danielovski danielovski As vrea va rog sa stiu daca se poate ataca un act de vanzare autentic , 2005, dat fiind faptul ca la acea data procura nu era autentica (au fost 3 proprietari) ... (vezi toată discuția)
In urma decesului tatalui meu ( acum 13 ani ) am ramas urmatorul ... Creepy Creepy In urma decesului tatalui meu ( acum 13 ani ) am ramas urmatorul la masa succesorala. Bunicii au murit la 1 an dupa ( bunica ) si 12 ani dupa ( bunicul ... (vezi toată discuția)