avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune- cota parte dupa bunica decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune- cota parte dupa bunica decedata

buna ziua,
cat va fi cota parte intre intre mostenitorii :nepot, nepoata si unchi ...dupa bunica ?

succesiunea se face dupa bunica decedata2014.
Un fiu in viata si unul decedat 1989 -care are 2 copii in viata
bunicul decedat tot in aceeasi zi cu bunica.
dorim sa facem succesiunea si nu stim cat va fi cota parte la fiecare din pamant daca se imparte doar la 2 frati unul in viata si unul decedat.sau se imparte la 3- unchi si cei 2 nepoti si care va fi cota parte ptr fiecare.
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ClaudiaArty , utilizator 16:52, 4 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
o alta speta....
cu mult timp in urma s a cedat de catre 4 surori un teren de casa la o singura surora prin semnaturi la notar si verbal au spus ca vor sa ramana la unul din fii acesteia .aceste 4 surori au spus verbal care acum sunt in viata,fiul la care trebuia sa ramana terenul a decedat si mama lui nu a mai apucat sa -i faca acte.Acest fiu decedat are 2 copii in viata si un frate in viata .Noi ca si nepoti putem depune un dosar in instanta si sa aducem acesti martori care au semnat si au spus verbal atunci si acum sustin in continuare verbal ca ptr acel teren s a semnat sa ramana fiului care acum e decedat. in prezent unchiul numai recunoaste nimic si nu doreste sa cedeze terenul care ii revine 1/2.
intrebare :putem cu acesti martori care au semnat pt cedare pamant si au spus verbal si sustin in prezent ca acel teren trebuia sa -i ramana lui x fiul decedat, sa mergem in instanta si daca vom avea cauza de castig? deoarece unchiul numai recunoaste nimic in prezent ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiii vitregi intra la mostenire? Adr1978 Adr1978 Buna ziua. Am dori sa facem mostenirea dupa unchiul meu ( fratele mamei ) care a decedat, a fost casatorit, nu a avut urmasi. Doamna cu care a fist casatorit ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)