avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Rambursare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Rambursare TVA

Buna seara,
Am o situatie concreta.
Cum isi poate recupera TVA-ul o societate comerciala SRL, careia i s-a modificat din oficiu vectorul fiscal privind TVA-ul la finele anului 2014,si care la acea data avea TVA de recuperat ?
Proceduri, pasi de urmat ?!
Va multumesc,
Miltiade
Cel mai recent răspuns: miltiade , utilizator 19:06, 9 Decembrie 2015
In ce sens i s-a modificat vectorul fiscal din oficiu? I s-a luat codul de T.V.A. Daca da, inseamna ca nu mai are drept de deducere, dar trebuie sa colecteze T.V.A.
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns, dar trebuie sa fac cateva precizari ( mea culpa ).
Firma nu a fost instiintata de modificarea vectorului fiscal. S-a aflat acest lucru cand s-au depus declaratiile on line, procedura fiind refuzata initial. Firma nu a mai efectuat operatiuni de circa 6 ani, dar pentru ca avea un contract de inchiriere in derulare si cu speranta ca poate ..poate se va intampla ceva bun si cu firmele mici, nu a cerut suspendarea activitati.
La acest moment firma nu mai are RO, nu mai are nici obligatii legate de vreun contract , nu are activitate si ar vrea sa se lichideze. Dar cum isi poate recupera TVA-ul care se afla in buzunarul ANAF ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva albulescu albulescu Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)
Tva LauraE LauraE Buna seara. Am o intreprindere individuala cu obiect de activitate \\"Activitati ale portalurilor web\\" neplatotoare de tva. Intrebarea mea este , daca ... (vezi toată discuția)
Scoatere oficiu tva gina.lucia gina.lucia Buna ziua, Daca mi s-a anulat din oficiu inregistrarea in scopuri de TVA, mai trebuie sa depun la fisc vreo declaratie de mentiuni...sau altceva cu privire ... (vezi toată discuția)