avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... alegere presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

alegere presedinte

candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si hg 1588/2007 nu prea este clar acest aspect)
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 14:19, 6 Decembrie 2015
timpuriu a scris:
presedintele demisionar face parte din comitetul executiv

Pana aici e corect!
comform hg 1588/2007 numarul membrilor comitetului executiv este impar
Este impar in momentul alegerii acestui comitet in adunarea generala. Dar daca adoua zi un membru al comyetului moare, comitetul ramane cu un om mai putin si devine par si va functiona asa pana la adunarea generala urmatoare.
daca presedintele demisionat nu demisioneaza si din comitetul executiv
Isi desfasoara activitatea ca membru in comitet numind un vicepresedinte care preia atributiunile presedintelui pana la convocarea adunarii generale (maxim 90 de zile).

se alege alt presedinte (care inainte de alegeri nu face parte din comitetul executiv) numarul membrilor comitetului executiv nu va deveni par .?.

Cine alege alt presedinte? Adunarea generala. La aceste alegeri adunarea generala hotaraste ca din comitet sa plece unul sau se mai alege inca unul in asa fel ca numarul membrilor comitetului cu tot cu presedinte sa fie impar.
Mai aveti nelamuriri?

multumes , acum sunt lamurit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)