avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Impacare amiabila dupa accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Impacare amiabila dupa accident

Buna seara Am si eu nevoie de un sfat daca se poate.Am accidentat o persoana pe trecere de pietoni,iar familia vrea sa ne impacam amiabil,in schimbul unei sume de bani.Am fost de acord.Cum se procedeaza?Trebuie sa merg numai la politie?E nevoie sa merg si la un notar? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 20:28, 7 Decembrie 2015
Daca ati convenit intelegere amiabila,negociati c/v prejudiciu suferit si eventual incheiati document autentificat prin care persoana vatamata sa isi asume responsabilitatea ca in viitor nu va mai avea alte pretentii
In situatia in care a intervenit intelegerea amiabila intre parti ,nu se mai justifica sesizarea politiei
Buna seara!

Mai puteti apela la un mediator.

Cu stima.
Cred ca ar trebui aduse unele lamuriri din partea mea.Scuze.Accidentul a avut loc pe data de 12 octombrie 2015.Pana la sfarsitul lunii persoana accidentata a stat in spital(copil minor).Dupa ce a iesit din spital parintii au hotarat sa le dau o suma de bani,cu care am fost de acord,pentru a-si retrage plangerea facuta la politie.Parintii vor sa mergem la politie sa-si retraga plangerea in schimbul banilor.In acest caz,ar trebui sa mai merg la un notar?E suficient numai la politie?Sunt de ajuns ,daca merg numai la politie,doi martori din partea mea? Multumesc anticipat.Respect.
In cazul in care mergeti la Politie, nu mai aveti nevoie de martori, nu mai este necesar sa mergeti la notar.
Laszlo21 a scris:

In cazul in care mergeti la Politie, nu mai aveti nevoie de martori, nu mai este necesar sa mergeti la notar.

Daca persoana vatamata este minor, retragerea plangerii produce efecte numai daca este insusita de procuror. Lucrurile nu sunt simple precum par.

Apreciez ca nu este cazul sa va grabiti cu mersul la politie, in schimb puteti cauta un mediator, insa dupa ce va sfatuiti cu un jurist care sa analizeze in concret situatia dvs., pentru ca exista riscul sa gresiti fara sa stiti.

Alte discuții în legătură

Vătămare corporală în urma unui accident auto, îngrijiri medicale mai mult de 90 de zile. care este procedura de împăcare între autor și victimă? elena.constantin elena.constantin Am produs un accident rutier banal din care a rezultat o victima. Aceasta a necesitat 3 saptamani internare, timp in care a avut o operatie. Au trecut cateva ... (vezi toată discuția)
Impacare parti accident ASUL28 ASUL28 Buna ziua, In cazul unui accident minor in care o persoana a fost ranita, a stat 2 zile in spital, de la legist a primit certificat medico-legal cu 17 zile ... (vezi toată discuția)
Mi se ofera bani pentru a-mi retrage plangerea penala-loviri si alte violente. soparla62 soparla62 Buna ziua , am un nepot care a fost batut in parcarea unei benzinari. A fost la politie a depus reclamatie.A fost la IML a obtinut un certificat medicol legal ... (vezi toată discuția)