Buna seara Am si eu nevoie de un sfat daca se poate.Am accidentat o persoana pe trecere de pietoni,iar familia vrea sa ne impacam amiabil,in schimbul unei sume de bani.Am fost de acord.Cum se procedeaza?Trebuie sa merg numai la politie?E nevoie sa merg si la un notar? Multumesc anticipat.
Cel mai bine este sa mergeti la politie unde parintii minorului vor declara ca isi retrag plangerea fara sa aiba pretentii materiale sau de alta natura atat in prezent cat si in viitor. Este necesar sa mergeti si la notar pentru a intocmi un act din care sa reiasa ca ati oferit o despagubire materiala drept compensatie pentru cheltuielile prilejuite de spitalizarea copilului si pentru compensarea daunelor morale si la fel trebuie specificat ca in afara de acesasta suma nu mai exista pretentii actuale si nu vor mai exista pretentii viitoare. Dosarul isi va urma cursul la procuratura si se va clasa. Cu actul notarial trebuie sa mergeti la asiguratorul dvs unde ati platit RCA-ul si in baza acelui act sa recuperati suma de la asigurator.
Daca nu v-ati lamurit, solicitati serviciile unui avocat a caror contravaloare nu vor fi decontate de asigurator.