@elena
Legal va puteti debransa de la sistemul centralizat de alimentare cu apa calda si caldura,
numai in varianta instalarii de CT proprie
Instalare CT proprie implica efort financiar substantial
In speta dv ar trebui realizata o verificare temeinica din partea conducerii asociatiei de proprietari care poate constata daca se confirma suspiciunea de sustragere intentionata apa calda din sistemul centralizat
Normal cei debransati de la sistemul centralizat alimentare utilitati detin sigilate instalatiile aferente
Eventuala sustragere se poate realiza numai daca nu mai exista sigiliile respective-lucru usor de constat la verificare
@eugarizan a scris
am sesizat acel compartiment din primarie la care face referire mereu ynocentta , doar vorbe
,
Stimate utilizator,
cunoscand indeaproape relatiile intre locatari,nu imi permit sa ofer decat cadrul legal de solutionare
M-am confruntat -personal si familia mea cu situatii neplacute sa fim atacati si agresati fie pe strada fie in proprietate
Este mai mult decat neplacut ca de la neintelegeri de consum apa sa se ajunga la spargeri de case si agresare fizica de persoane
Si eu ca multi alti proprietatri din tara,ani de-a randul m-am confruntat cu situatii anormale,
cu abuzuri care au condus la un moment dat inclusiv la decizia presedintelui de asociatie de eliberare din functia de membru proprietar-decizie publicata in cotidian central
Am parcurs toate caile posibile,solutionand prin serviciul specializat din primarie si in final prin hotarare definitiva pronuntata de instanta de judecata
Solutionarea prin implicarea serviciului din primarie este conditionata de respect,stapanirea cadrului legislativ,interesul partilor pentru solutionare amiabila
Am desfasurat o munca de peste 3 ani de zile pana cand serviciul din primarie a fost obligat sa recunoasca abuzurile sesizate si in final sa sanctioneze personal presedintele de asociatie
Au urmat zeci de termene de judecata in cauzele civile si penale cu acel presedinte
In final ,am obtinut 5 hotarari judecatoresti definitive,inclusiv daune
Totusi,daca stau sa ma gandesc la stress,timp alocat,sincer ,fata de problematica zilelor pe care le traim ,zau ca nu renteaza
De unde apar aceste " pierderi " si pe multi nu ii intereseaza sau mai binezis au interese, ramane la latitudinea fiecaruia .
Diferente de inregistrare consum exista la toate asociatiile de locatari/proprietari si in principal rezulta din diferenta de precizie apometru de bransament in baza caruia se emite factura si apometrele individuale de precizie scazuta
Chiar daca proprietarul face efortul financiar si instaleaza apometru clasa de precizie maxina tip C sau D, tot i se repartizeaza supliment consum
Ramane dreptul proprietarilor sa solicite presedintelui,comitetului executiv sa adopte modalitatea cea mai avantajoasa,mai putin pagubitoare de repartizare supliment utilitati
Legiuitorul nu a dispus procedura de recuperare supliment utilitati,astfel incat la nivelul asociatiilor de locatari/proprietari ,comitetul executiv poate decide pentru una dintre cele 3 variante de repartizare-fiecare dintre acestea nefiind perfecta si putand fi contestata de unii sau de altii dintre proprietari
Asi dori sa aflu si parerea unor administratori pe aceasta tema , deocamdata tac chitic .
Subiectul repartizarii suplimentului de apa a fost de multe ori pus in discutie pe acest forum
Trebuie sa dam Cezarului ce este al Cezarului si sa recunoastem ca in foarte multe astfel de subiecte,administratorii s-au implicat,au expus punctul de vedere
Unul dintre administratorii care s-a implicat cu profesionalism,interes si experienta este chiar moderator al acestei sectiuni
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Parcurgeti arhiva sectiunii asociatii de proprietari si veti constata de cate ori acest subiect a facut obiectul disputelor