avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierderi mari apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierderi mari apa calda

In un bloc de 20 apartamente 10 sunt pe centrala apartament iar restul pe termoficare apa calda de care beneficiaza cei pe sistem termoficare apar mari pierderi la ea si 4-5 mc3 de apartament si ca sa fie si mai frumoasa treaba pierderile se calculeaza in functie de cate persoane locuiesc in un apartament ca atare ajung familii in care stau si 4 persoane sa plateasca pierderi si de 10 mc3 apa calda .
Banuim ca unul sau unii din cei ce s-au debransat si au trecut pe sistem centrala proprie se racordeaza ilegal la teava noastra de apa calda dar stiti cum este hot neprins negustor cinstit asta in ciuda tuturor controalelor facute.
Problemele si semnele mele de intrebare sunt urmatoare?
1) Este legal ca pierderile sa se calculeze pe numar de persoane si nu sa se imparta in mod egal la toti cele 10 apartamente pe termo?
2) Intre cele 10 apartamente pe termo este si un apartament la parter care este magazin la acesta pe langa ca este trecuta o singura persoana la intretinere dar desi este pe termo acestia nu platesc aceste pierderi la apa calda cand am intrebat administrator de ce mi s-a zis ca acestia si-au montat un gheizer si de aceea ei nu folosesc sistemul traditional de apa calda. Este acest lucru legal si mai ales poate oricine care isi monteaza un asemenea sistem sa nu mai contribuie la aceste pierderi care ajung la niste sume frumoase lunare ajungand pe an si la 700-800 lei ?
Daca da cam care ar fi pasii de urmat pentru montarea unui asemenea aparat daca nu cine poate fi sesizat de aceasta ilegalitate caci se pare ca administratorul joaca pe favoritisme.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:10, 27 Decembrie 2015
Pentru ca luna decembrie este luna cadourilor, luna bucuriilor...:flowersblue:
alina_25 a scris:

S-a intamplat o minune in ghilimele desigur dupa ce mai multi propritari de pe scara ne-am vaitat inclusiv la serviciul specializat din primarie de pierderile mari din blocul nostru la apa calda brusc pierderile de 70-150 lei de apartament au ajuns la 10-20 lei de apartament oare de ce ?

Apropo de cazul Alinei, la blocul meu şi pe luna Noiembrie 2015 avem trecute ca pierderi 0 (zero) lei, şi asta se întâmplă de 5 luni, după ce timp de vreo 5 ani am avut pierderi anuale şi de 200 lei (2 milioane lei vechi), adică lunar 100 mc, 200 mc, chiar şi 700 mc datoraţi unor avarii.
NI SE PARE DUBIOS, ŞTIIND CĂ ACEST INEXPLICABIL CONSUM DE 0 MC/54 APT. A APĂRUT DOAR DUPĂ CE AM FĂCUT RECLAMAŢII ŞI AM SPUS CLAR ACOLO CĂ PROBLEMA E A ŞEFILOR ASOCIAŢIEI CARE NU REMEDIAZĂ ACESTE PIERDERI ABERANTE !
Şi mai ciudat e că nu s-a făcut nicio reparaţie majoră la blocul nostru de 4 etaje, cu 3 scări şi 54 apartamente (cu tot cu magazinele de la Parter).
Exact ca şi în cazul dvs., să se fi speriat, oare, "şefii" Asociaţiei şi să fi făcut orice să acopere acele aberante consumuri puse doar din pix ?
Tehnic vorbind, e imposibil să ai timp de 5 luni chiar 0 lei pierderi de apă, după ce timp de 5 ani ai avut chiar şi 200 lei pierderi anual, fără a face măcar o mică reparaţie la conducte.
Dacă ar fi fost 0 mc pierderi ar fi trebuit să înlocuieşti mai toate conductele vechi chiar şi de 51 de ani, de când a fost dat în folosinţă blocul !

Find o situaţie S.F., ar fi bine, Alina, să cereţi explicaţii care a fost motivul acelor pierderi inexplicabile !
Dacă cumva au fost trecute "din pix", fără vreo explicaţie logică ?
Ne-am săturat de atâtea probleme apărute în aceste Asociaţii, multe inexplicabile !
Nici Legea 230/2007 şi H.G. 1588/2007 nu clarifică vreo problemă de genul ăsta ... de-asta se impune ca să se schimbe din temelii legile din domeniul Asociaţiilor de Proprietari, pentru că şi-aşa am ajuns destul de săraci să mai cotizăm pentru incompetenţa unora plătiţi de noi să ne gestioneze bugetul şi-aşa sărac din Asociaţii.
alina_25 la ce Primarie ati facut sesizare pentru asa ceva si spuneti ca in urma acestei sesizari pierderile sau reglementat cat de cat ? eu mai chinui de mult si nu reusesc , rspunsul acestora fiind acela ca nu se " amesteca in bucataria " noastra !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderi mari apa calda alina_25 alina_25 intr-un bloc in care din 20 apartamente doar 12 sunt la sistem centralizat pierderle la apa calda sau mai bine zis furturile fac ca fiecare apartament sa aiba ... (vezi toată discuția)
Problema umflare factura de catre asociatia de proprietari! mihai15mai mihai15mai Buna ziua, De mai bine de un an de zile asociatia de proprietari imi tot umfla factura fie imi pune in plus la consum fie baga pierderi imense, le-am tot ... (vezi toată discuția)
Deși suntem plecați din țară și apartamentul este nelocuit, lunar apar pe listă pierderi de apă. de ce trebuie să le plătim dacă nu consumăm nimic? Andra_24goody Andra_24goody Buna ziua. Suntem plecati din tara insa avem un apartament in care nu locuieste nimeni. In fiecare luna desi sunt declarate 0 persoane la asociatie ne vin ... (vezi toată discuția)