Am inchiriat un apartament unei asociatii care nu mi-a platit chiria timp de 10 luni si nici nu a acceptat sa reziliem contractul prin act aditional inainte de termen (asa cum prevede Legea locuintei din 2009). Eu am platit impozite la ANAF si pentru aceste luni intrucat nu aveam nici act aditional si nici decizia unei instante pentru a rezilia contractul!! Incercand sa recuperez paguba prin plangere penala (art.57CP - Inselaciune) aceasta mi-a fost respinsa. Conform unui executor, se pare ca asociatia este insolvabila iar presedintele ei (semnatarul contractului) la fel !!! CE SE MAI POATE FACE PENTRU RECUPERAREA PAGUBELOR? CUM SE NUMESTE SI CAND SE PRESCRIE ACEASTA FAPTA?:(
Cauza dvs. este de natura civila si nu penala. Nu exista conturate elementele constitutive ale infractiunii de inselaciune. In mod corect vi s-a respins.
Nu inteleg cum ati ajuns sa apelati la un executor, atat timp cat nu aveati un titlu executoriu.
Contractul de inchiriere nu reprezinta titlu executoriu.
Intr-adevar, nu exista elementele constituive ale infractiunii de inselaciune.Puteti actiona pe cale civila,conform Titlu XI Evacuarea din imobilele folosite sau ocupate fara drept-Noul Cod. Proc.Civ
Nu stiu ce inseamna acest TITLU EXECUTORIU si de ce mai este nevoie de el!!...
Initial mi s-a spus de catre un functionar de la ANAF s1 ca avand numarul de inregistrare la ei trecut pe contract nu mai este nevoie de titlu executoriu si un executor poate pune poprire pe veniturile debitorului (daca exista)...
Apoi doi executori contactati mi-au declarat ca mai este nevoie si de asa ceva si ca pot obtine pentru mine acest document contra unei sume!...
In fine un alt functionar de la ANAF s1 mi-a spus ca trebuie sa introduc in textul contractului "formula magica" <Prezentul contract de închiriere operează în totalitate numai sub incidenţa clauzei „pact comisoriu de grad IV”> ce ar implica inutilitatea titlului executoriu....
CE ESTE ADEVARAT DIN TOATE ACESTE ALEGATII, DACA ESTE?
Pe mine ma intereseaza doar ca dupa ce am suferit atatea pagube atat prin neplata chiriei cat si ca urmare a platii unor impozite pentru chirii neplatite (in imposiblitatea rezilierii contractului conform legii locuintei) sa NU MAI AM ALTE CONSUMURI INUTILE DE TIMP, NERVI SI BANI cu procedurile juridice...
Concret deci - va rog sa-mi comunicati:
1.Ce articol de cod civil reglementeaza situatia chiriasului rau platnic,
2.Cum se initiaza o actiune in justitie,
3.Ce se mai poate face si cum se poate proceda daca atat LOCATARUL PJ cat si reprezentantul sau PF sunt insolvabili
4.Dupa cat timp o asemenea datorie se prescrie...
Nu este vorba de evacuare (contractul expirand, fostul chirias a plecat de bunavoie dar fara sa plateasca chiria restanta pe 10 luni)...Pe baza carui articol din noul Cod Civil pot recupera creantele? Se pare ca atat asociatia titulara a contractului de inchiriere cat si presedintele asociatiei sunt INSOLVABILI... De la 05.12 cand am pus prima data intrebarea chiar NIMENI nu ma poate ajuta aici concret??
CHIAR NIMENI NU MA POATE SFATUI CUM SA PROCEDEZ? PE BAZA CARUI ARTICOL DIN CODUL CIVIL? TREBUIE ANGAJAT SI PLATITI UN AVOCAT SA SA POT AFLA RASPUNSUL LA INTREBARE??
Evacuare chiriasi
nsemeniuc
Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)