avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu vecinul de deasupra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu vecinul de deasupra

As dori si eu un sfat despre cum as putea rezolva problemele pe care le am cu vecinul de deasupra.
1. De cite ori ploua, imi inunda balconul pentru ca el nu il are inchis(nici macar nu a facut efortul de a-si desfunda gura de evacuare a apei din balcon)
2. Intr-o camera, pe care a separat-o cumva de restul apartamentului(rest al apartamentului pe care l-a inchiriat) si-a facut un atelier ceva, ca se aud zgomote de diferite aparate(polizor, flex, etc) si ciocanit, inclusiv la ore tirziii, spre noapte. Problema e ca el refuza deschida, chiriasa sustine ca nu ar intra nimeni in camera respectiva, dar de afara se vede lumina aprinsa.
As aprecia daca poate cineva poate sa ma indrume cumva! Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:17, 5 Decembrie 2015
"Problemele" cu vecinii se incearca a fi rezolvate pe cale amiabila si apoi daca nu exista intelegere se sesizeaza presedintele asociatiei de proprietari printr-o notificare cu nr de inregistrare. Presedntele este cel care trebuie sa medieze "problemele" din asociatie.

Problemele aparute inevitabil in viata de zi cu zi in imobilele de locuit in comun,trebuiesc solutionate intotdeauna cu intelegere ,cu intelepciune si cu toleranta-asta cand partile demonstreaza interes in solutionare
Sunt cazuri in care datorita relatiilor de antipatie/dusmanie,multe probleme simple ajung sa fie solutionate prin implicarea autoritatilor
In speta dv,initial incercati contactarea proprietarului
Daca nu puteti solutiona cu proprietarul,sesizati oficial presedintele de asociatie
In caz ca nici implicarea presedintelui nu solutioneaza problemele,ramane ca partea interesata sa aplice disp L nr 230/2007
Art. 14. - Proprietarul este obligat să menţină proprietatea sa individuală, apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau individuală a celorlalţi proprietari din condominiu.
Art. 17. - Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament ori spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.
Art. 18. - În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii celorlalţi proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pagube provocate de vecin acati acati Locuiesc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje. Apartamentul de deasupra mea este nelocuit de vreo 5 ani. Din cauza ca nu are acoperis s-a degradat la modul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un ... Lianacg Lianacg Buna ziua, Apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un balcon care iese in exteriorul blocului si nu are acoperiși, este sub cerul liber. La etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Drepturile locatarlor Monica1987 Monica1987 Buna ziua Locuiesc la bloc si muncesc in 3 schimburi, vecinii mei au obiceiuri in care nu cred ca exista o zi sa nu ma deranjeze. In primul rand obiceiul cel ... (vezi toată discuția)