avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Adaugiri in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Adaugiri in cartea funciara

As dori sa-mi aduceti cateva lamuriri cu privire la adaugarea de noi date in cartea funciara, scrise de mana, cu litere de tipar, langa acestea o stampila mai mult indescifrabila. Locuiesc intr-un imobil comun cu alti 3 proprietari iar cartea funciara am facut-o impreuna acum vreo 10 ani. Unul dintre vecini a adaugat in partea sa de carte funciara o suprafata de teren care figura ca folosinta comuna si pentru care plateam toti coproprietarii chirie catre Primarie. Or eu nu am primit nicio instiintare de la aceasta institutie cum ca mi s-ar fi modificat suprafata pentru care platesc anual chirie. Am vazut acest document in momentul cand ni s-au cerut copii dupa actele de carte funciara. I-am cerut acestui vecin explicatii, cum de a putut face acest lucru, fara ca sa mi se aduca la cunostinta acest fapt, intrucat avem carte funciara comuna si orice modificare trebuie adusa la cunostinta celorlalti coproprietari. In baza caror acte s-a putut face acesta adaugire cu pixul in cartea funciara? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:10, 13 Decembrie 2015
Probabil a dat o declarație falsă pe proprie răspundere. Solicitați cercetarea CF și a documentelor care au stat la baza întabulării respectivului. Aveți acest drept deoarece este informație publică- de aceea i se spune publicitate imobiliară- aveți dreptul să solicitați inclusiv copii după actele aflate la dosar și în cunoștință de cauză veți putea acționa-fie pe parte civilă, printr-o acțiune de rectificare CF fie printr-o pl. penală,
Multumesc. Ma adresez cu plangere Oficiului de Cadastru sau altei institutii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
mihasim, utilizator
Printr-o cerere adresată OCPI- Biroul local solicitați studierea dosarului cadastral al....și copierea , eventual, a documentelor care vă interesează iar apoi procedați în funcție de ceeace găsiți acolo.
Pentru plângere nu mai cred că sunteți în termen dar OCPI avea obligația să vă anunțe de ÎNCHEIEREA respectivă, d-voastră fiind coproprietar astfel că vă rămâne doar acțiunea de rectificare carte funciară deoarece nu avea dreptul OCPI să efectueze aceste adăugiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugiri cu pixul in cartea funciara mihasim mihasim As dori sa-mi aduceti cateva lamuriri cu privire la adaugarea de noi date in cartea funciara, scrise de mana, cu litere de tipar, langa acestea o stampila mai ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate - se poate contesta intabularea unei parcele? ContSters206369 ContSters206369 buna seara... pe scurt: detin un teren , pus in posesie in 1991, cu titlu de proprietate , dar nu am facut intabulare pe el , ...vecinii mei au intabulat ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)