avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului cu acordul partilor

Lucrez de 7 luni la o gradinita particulara. Intre timp am reusit sa obtin un post in invatamantul de stat. Am vrut zilele trecute saq-mi dau demisia cu preaviz insa patronul firmei a refuzat sa semneze demisia respectiva. Am fost acuzata ca vreau sa scap de un conflict pe care il am cu niste parinti pt ca al lor copil a cazut in timpul turei mele si s-a lovit. Patronul a copnsiderat ca sunt vinovata si a sustinut sus si tare ca vrea sa ma dea afara motiv de indisciplina. Am fost sfatuita sa imi dau demisia cu asa numitu7l acosd al partilor, lkucru pe care l-am facut. am primit inapoi o copie cu numar de inregistrare de la firma pe care scrie: se primeste sub rezerve. a se astepta acordul conducerii! A doua zi mi s-a spus telefonic ca a fost semnat acest acord si ca e in drum spre itm, apoi mi s-a adus la cunostinta ca daca parintii fetitei cu lovitura vor da in judecata gradinita, eu voi plati pagubele. Am refuzat atunci sa-mi asum responsabilitatea si de atunci..adica de 2 zile... nu am mai primity nici un semn de viata de la firma. Mi s-a spus, atunci cand am plecat de la firma cu acel acord in mana, ca nu e nevoie sa mai vin la servici dupa ce acerdul va fi semnat si dus la itm. Cum pot afla daca ar trebui sa ma duc sau nu la munca sau daca a ajuns sau nu acel acord la itm sau nu?ma tem ca ar putea sa ma acuze de neprezentare la munca sau de indisciplina.
Cel mai recent răspuns: albastryka , utilizator 19:02, 24 Iulie 2009
Mi s-a spus, atunci cand am plecat de la firma cu acel acord in mana, ca nu e nevoie sa mai vin la servici dupa ce acerdul va fi semnat si dus la itm.


Despre ce acord este vorba? Ati primit o decizie in acest sens, o instiintare scrisa , semnata si datata de conducere sau doar vi s-a transmis verbal ?
= Daca doar vi s-a spus verbal, sfatul meu este sa va prezentati la serviciu, altfel puteti avea surprize, de genul ""desfacerea contractului individual de munca din motive imputate salariatului" .#-o :((
= Daca ati primit decizie in acest sens, problema se pune altfel. Deci?:sorry:
E o cerere prin care eu cer desfacerea contractului de munca conform articolului 55, litera b din codul muncii. Acest...document l-am redactat in 2 exemplare. Unul l-am primit cu numar de inregistrare de la firma, cu stamplila firmei si cu mentiunea: Se primeste sub rezerve. A se astepta acordul conducerii! apoi am plecat pt ca In cererea aceea scrie ca ultima zi lucrata este 20 iulie...cu o zi inainte de ziua in care am redactat cererea.Sefa mi-a spus ca pot pleca si sa astept sa-mi confirme trimiterea cererrii la ITM.
A doua zi m-a contactat telefonic si mi-a spus ca mi-a trimis cererea la ITM.
opinia mea - mergeti la itm-ul in raza caruia este arondata societatea cu copia la cererea D-voastra de incetare inregistrata la unitate si intrebati daca a fost emisa o decizie de incetare . in cazul in care suntem purtata de la un ghiseu la altul , incercati o audienta cel putin la seful de serviciu pe segment relatii de munca al ITM-ului respectiv .

bafta !

In cazul in care parintii cu care sefa este in conflict vor cere despagubiri firmei, este posibiol ca sefa sa ma dea pe mine in judecata pentru a plati respectivele despagubiri? mentionez ca fetita a cazut singura pt ca s-a dezechilibrat si a cazut pe beton pt ca gradinita nu are spatiu amenajat corespunzator.
in principiu trebuie sa se faca dovada ca datorita neglijentei D-voastra in servici s-a produs incidentul .

Alte discuții în legătură

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi Sanziana2017 Sanziana2017 Buna ziua. Ajutati-ma,va rog cu o informatie.Lucrez la o firma nordica pe o functie de Sef Serviciu Administrativ(Sef de tura) de 1 an jumatate,doresc sa-mi ... (vezi toată discuția)
Demisie 2010 anicoleta anicoleta Buna ziua, Daca o persona este in concediu medical si doreste sa-si depuna demisia cu incetarea imediata a contractului de munca ce articol trebuie sa invoce ... (vezi toată discuția)