avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la zi

Buna ziua.
Ajutati-ma,va rog cu o informatie.Lucrez la o firma nordica pe o functie de Sef Serviciu Administrativ(Sef de tura) de 1 an jumatate,doresc sa-mi dau demisia pe 12.08.2017 la zi cu toate ca in 14.08.2017 voi intra in concediu de drept timp de doua saptamani.Voi putea pleca la zi ,legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 7 August 2017
Salariatul care demisioneaza trebuie sa isi comunice intentiile angajatorului, acordandu-i acestuia un preaviz. Scopul este acelasi ca si in cazul preavizului acordat de angajator salariatului: acela de a permite cautarea unui nou partener pentru contractul individual de munca respectiv.

Ori, in aceasta situatie angajatorul are nevoie de serviciile salariatului situatie in care salariatul lucreaza toata perioada de preaviz sau angajatorul poate renunta la serviciile salariatului, situatie in care contractul de munca inceteaza fara ca salariatul sa mai efectueze perioada de preaviz.

Ca si in cazul preavizului datorat de angajator salariatului, in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
Intelegerea partilor cu privire la durata termenului de preaviz nu se confunda cu intelegerea acestora cu privire la incetarea contractului de munca.",



In perioada de preaviz salariatii pot efectua concediu de odihna. Concediul de odihna nu este o cauza de suspendare a contractului individual de munca, termenul de preaviz nu se suspenda pe durata concediului de odihna.


Daca intri in perioada de previz dar tu inca mai ai zile de concediu de odihna?
Daca nu soliciti concediu de odihna in perioada de preaviz, angajatorul are obligatia acordarii perioadei de preaviz si la incetarea contractului de munca compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat.
Demisia la zi nu exista.

Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor, fie prin demisie.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu in preaviz tcaro tcaro Buna ziua Zilele de concediu din 2017, de care nu am beneficiat le pot folosi in preaviz? Si cate imi revin 21 de zile potrivit contractual sau 1.75*nr de ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)