r.gabi a scris:
In intampinare sau oral ridicati exceptia de necompetenta teritoriala,instanta chemata sa judece se afla domiciliul miscatorului sau nemiscatorului,deci una dintre instantele din Bucuresti
Daca treceti aspectele penale in intampinare nu vad rostul acestei intreprinderi atata timp cat cauza civila va fi declinata in favoarea unei instante civile din Bucuresti,iar instanta civila nu este pusa sa rezolve aspectele penale ale problemei dvs.si asa destul de "subtiri"
Problemele penale invocate se rezolva in urma plangerii pe care probabil, o veti face,desi eu vad motivatia acesteia,astfel cum ati relatat-o ,cam subtire ,consecintele juridice prev.de art.292 c.pen.fiind cam neglijabile.
Formulati totusi plangere,poate aveti noroc,desi eu nu va dau sanse de reusita.
Sfatul meu este sa ridicati exceptia de necompetenta teritoriala si sa aduceti in fata instantei probe in acest sens.(copie dupa certificatele de deces , copie dupa ultimul act de identitate , etc)
Partea penala nu va ajuta absolut deloc. Ce ati rezolva daca ati face o plangere penala? Plus ca veti ingreuna procesul civil fiindca "penalul tine in loc civilul" !