avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme dupa o executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme dupa o executare silita

Buna ziua, am o problema in care nu stiu cum sa actionez.
Am avut un card facut in 2004 la un credit doar cu buletinul (eram mai mic si prost pe vremea aia). La un moment dat au modificat clauze unilateral, eu n-am actionat cum trebuia si am fost executat silit pt suma de aprox 1700 lei, la care s-au adugat in jur de 500 onorariu executor plus cheltuieli de executare, dosar inchis in ian 2014, deci poprita toata suma. Anul asta in mai aflu ca sunt in continuare raportat in biroul de credite cu datoria de 114 lei la acest Creditor. Dupa 6 luni de telefoane peste telefoane, pt ca nu mai au birou la mine in oras, trimis hartii pe mail si fax, primesc raspuns ca sunt dator la ei cu 114 lei, si stupoare, inca aprox 300 cheltuieli de executare. BEJ la care am avut dosarul a decedat anul trecut, am reusit sa aflu unde mi-au trimis dosarul, si la noul BEJ aflu ca au incercat sa ma execute iar pt cei 114 lei, pe acelasi dosar, insa executorul a refuzat sa inainteze dosarul de executare din motive lesne de inteles. Eu as dori sa ii dau in judecata cu cerere de daune, insa nu stiu cate sanse am. Altii m-au indrumat care ANPC. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Austin , utilizator 12:29, 7 Decembrie 2015
Există cu certitudine o cauză contractuală reală pentru acea sumă. Între data reținerii sumei de către executor și viraramentul sumei în contul creditorului, este o perioadă de timp în care curg dobânzi și penalități. Suma este probabil o reactualizare. Eu aș aștepta să treacă cei 4 ani și istoricul negativ să fie șters din Biroul de credit. Nu cred că aveți șanse să câștigați.
Pai contractul e de pe vremea cand penalitatile nu aveau voie sa depaseasca suma datorata, drept dovada ca o perioada pana la executare, cand s-a atins acest dublu, penalitatile s-au oprit. Practic acea suma de 1700 sunt jumate suma datorata, jumate penalitati. Tocmai pentru ca au modificat unilateral comisionul de penalizare pt intarziere, 50 de lei chiar si la o zi dupa intarziere, m-am suparat pe ei si refuzasem plata. Stiu acum ca nu am procedat corect pe vremea aia, insa ce a fost a fost. Plus ca din ce stiu eu, corectati-ma daca gresesc, odata deschis dosar de executare, orice pretentii au le cer prin executor, iar dosarul se inchide numai la stingerea totala a debitului + penalitati. Odata inchis dosarul se considera ca creditorul si-a recuperat toata datoria si nu mai poate avea alte pretentii, implicit nu mai poate deschide alt dosar. Iar acea suma datoare din biroul de credite dispare la 4 ani dupa confirmarea platii de creditor din ce stiu, iar in fiecare luna in care e raportata datorie neplatita, termenul de 4 ani se reseteaza, nu?
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
Austin, utilizator
Este discutabil cu penalitățile alea. dar nu are nicio importanță acum. Chiar dacă se închide un dosar de executare, se poate deschide altul, dacă nu s-a recuperat integral creanță din titlu. teoretic.

Nimeni nu stă cu o sumă în bilanț aiurea. Sigur au șters-o din evidențe dacă nu ați fost executat silit pentru ea. Așa că cei 4 ani sunt în derulare.

Pai din spusele executorului la care se afla acum dosarul inchis, au incercat din nou sa deschida dosar pt aceasta suma de 114 ei. Numai ca executorul mi-a spus ca nu a inaintat dosarul pt ca, conform legii, orice pretentii ai ca si creditor ceri odata, intr-un dosar. Alte pretentii dupa sunt nule si in afara legii, asta cand vorbim de aceeasi datorie, pentru ca practic vorbim de acelasi cont la creditor, aceeasi datorie.

LE: Si ca sa nu mai spun ca mai nou in dosarele creditorului apar cu 400 si ceva de lei datorie: cei 114 lei plus cheltuieli pt a2a incercare de executare esuata pt ca executorul nu a vrut sa inainteze din nou dosar, incalcand astfel legea.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
Austin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inchidere cont bancar dupa incheiere dosar executare Austin Austin Buna ziua, am o problema in care stiu ca am dreptate conform legii, insa nu stiu cum sa actionez. Am avut un card facut in 2004 la un credit doar cu buletinul ... (vezi toată discuția)
Plata penalitatilor bej kenzzo kenzzo Am primit de la Bej ca trebuie sa platesc o suma de bani plus penalitati unui creditor ,m-am inteles cu creditorul si am platit suma care o datoram ,creditorul ... (vezi toată discuția)