avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... SRL+intreprindere individuala - prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

SRL+intreprindere individuala - prestari servicii

Salutare,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:

O intreprindere individuala (i. i.) incheie un contract cu un SRL pentru furnizarea unor servicii.
Intreprindere individuala (i.i.) functioneaza de 4 ani, insa nu a avut activitate niciodata, insa reuseste sa plateasca serviciile catre SRL, din aport propriu.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Aceasta situatie afecteaza intr-un fel SRL-ul, adica isi poate primi banii pentru serviciile furnizate si ii poate folosi ulterior sau vor fi probleme contabile?
2. Ar afecta intr-un fel aceasta situatie intreprindere individuala (i. i.), adica va avea pierderi cand se vor face calculele la final de an, fiind platit serviciul din aport propriu?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Elof , utilizator 16:17, 7 Decembrie 2015
1. NU
2. NU. dar trebuie tinut cont ca respectivele cheltuieli sunt deductibile doar daca sunt producatoare de venituri( prezent sau viitor)

Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare prin srl cu cim in paralel DoIT24 DoIT24 Salutare! Vin si eu cu urmatoarea situatie. Lucrez (CIM) la o firma de servicii IT (codul CAEN al firmei 6202) si as vrea sa imi deschid un SRL ... (vezi toată discuția)
Stoc de marfa andrada1013 andrada1013 buna ziua , am o intreprindere individuala ,pe care doresc sa o inchid ,problema este stocul de marfa care exista in valoare de 10000 ron ,cum as putea sa ... (vezi toată discuția)
Care e situatia debitorului persoana fizica? usaintertrade usaintertrade Buna ziua. Care e sitiuatia debitorului persoana fizica care detine sau isi infiinteaza o Intreprindere Individuala sau un PFA ? Executorul ii poate ... (vezi toată discuția)