avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere tradus gresit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere tradus gresit

Fiica mea s-a nascut in Anglia, in Londra in 2002. In 2003 ne-am intors in tara si am dat la starea civila certificatul englezesc a fiicei mele pentru a-l obtine pe cel romanesc. Dupa ce am asteptat mai bine de 3 luni certificatul romanesc, am constatat ca a fost tradus gresit. La oras, in loc sa fie scris LONDRA, este scris numele primariei de unde am scos certificatul englezesc, mai exact Waltham forest. Am incercat sa le spun ca au gresit si ca nu exista nici un oras in Anglia cu numele asta, dar in zadar. Ce pot sa fac ca sa obtin un certificat nou scris corect?
Multumesc, Claudia!!!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 09:54, 8 Decembrie 2015
HG 64/2011, Art. 129
(6) Actele de stare civilă întocmite ca urmare a transcrierii / înscrierii în registrele de stare civilă române a certificatelor sau extraselor de stare civilă încheiate în străinătate se rectifică numai în următoarele situaţii:
[...]
c) când eroarea se datorează traducerii prezentate.

Procedura e descrisa aici:
[ link extern ]

Aveti si formular de cerere:
[ link extern ]

Atasati o noua traducere si atrageti-i atentia traducatorului asupra localitatii, undeva trebuie sa scrie si London :) Functionarul de la Starea civila era obligat sa scrie in certificat ce scria pe traducerea pe care ati dus-o.


Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
Ares-3, moderator
Din pacate functionarul a gresit, nu traducatorul. Certificatele din Marea Britanie se completeaza la locul nasterii cu locul spitalului-cartierul/districtul din Londra, traducatorul a tradus documentul corect. Este o eroare a ofiterului de stare civila care a interpretat actul motamo. Solicitati o rectificare. Sigur superiorii functionarului stiu despre modul de complectare al actelor din UK, doar ca dupa 12 ani trebuie sa solicitati mai intai o rectificare. Daca ati fi sesizat atunci Directia judeteana sigur lucrurile s-ar fi corectat la momentul respectiv. Acum e tardiv. Dar dupa inca 3 luni sigur veti rezolva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume andras1980 andras1980 Buna, Daca am o alta cetatenie si in actele romanesti sunt Andrei si in cele ungare sunt Andras si sunt casatorit la amabasada Ungariei..........Romania ... (vezi toată discuția)
Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de casatorie edy90 edy90 Buna ziua! Mi-sa gresit transcrierea certificatului de casatorie in sensul ca la numele sotului care este cetatean strain nu sa pus o litera iar cand am ... (vezi toată discuția)