avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetare CIM pe perioada suspendării
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetare CIM pe perioada suspendării

Este posibilă încetarea CIM-ului pe perioada suspendării acestuia? În speță, este vorba de o suspendare pentru o perioadă de 90 de zile lucrătoare, prin acordul părților, conform dispozițiilor art. 54 din Legea nr. 53/2003 (concediu fără plată pentru interese personale). Pentru încetarea CIM-ului, s-a solicitat și primit, de altfel, acordul titularului postului deoarece este vorba de transformarea postului contractual în funcție publică. Dispozițiile Codului muncii - art. 49 alin. (6) ”În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.” au aplicabilitate în situația dată? Titularul postului si-a dat acordul, privind transformarea, înainte să fie suspendat. După suspendare s-a primit avizul ANFP. Multumesc
Cel mai recent răspuns: felis , utilizator 16:33, 7 Decembrie 2015
Pana cand opereaza suspendarea c.i.m. si cand se organizeaza concursul?
Suspendare CIM interese personale 09 noi 2015 - 10 martie 2016. Nu se pune problema unui concurs. Atenție! Este vorba de o transformare a unui post contractual cu aviz ANFP pentru care titularul si-a dat acordul inainte sa fie suspendat. După ce a operat suspendarea s-a primit avizul.
Pana la 10.03.2016, raportul de munca nu poate inceta .
Așa este. Între timp m-am lămurit. Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici  constantin florin constantin florin In afara de avizul ANFP pentru transformarea postului de consilier juridic in functia publica de consilier juridic este nevoie si de o hotarare a consiliului ... (vezi toată discuția)
Transform. post funct. public ghenciu ghenciu Am trimis la ANFP, pt. aviz transformare post Inspector III, in consilier, clasa I,grad asistent, treapta III. Vreau sa stiu care este procedura de urmat dupa ... (vezi toată discuția)
Functionar public Viorel Popescu 93 Viorel Popescu 93 Buna ziua! Intrebare simpla: -sunt personal contractual cu diverse atributii (achizitii publice, registratura) in cadrul unei UAT, si as dorii sa stiu ce ... (vezi toată discuția)