avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legal sau ilegal ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legal sau ilegal ?

Buna ziua.
Bogdan (proprietar) are un apartament si doreste sa-l vanda.El l-a gasit pe Cristi care doreste sa cumpere un apartament. Cei doi au fixat valoarea apartamentului de 40.000 euro
Acesta din urma, Cristi i-a propus lui Bogdan sa-si deschida un cont la banca in euro si sa-i dea extrasul de cont IBAN-ul lui Cristi pt a vira lunar ( sau cand acesta doreste ) o suma de bani in contul lui Bogdan pana cand in cont se va strange suma de bani la care cei doi au convenit initial , ca mai apoi Bogdan sa-si retraga banii din cont , sa inchida contul si sa mearga la notar pentru a semna actele si ai da cheilie noului proprietar ( Cristi ) .
Bogdan l-a intrebat pe Cristi , ce se intampla in situatia in care el se razgandeste,iar acesta ( Cristi ) i-a raspuns ca banii sa-i ramana lui Bogdan si ca el nu mai are pretentia sa-i recupereze. ( Ceea ce pe Bogdan acest lucru il pune pe ganduri si ii trezeste suspiciuni ) :(


Intrebari
1) Este legala vanzarea apartamentului in acesta situatie ? Se poate considera infractiune ? Se incalca vreo lege ?

2) In calitatea sa de proprietar, Bogdan , se supune vreunui risc ( de genul sa piarda apartamentul,sau in situatia in care Cristi ar avea probleme legate de provenienta banilor, Bogdan sa fie complice- el nestiind/neinteresand-ul de unde vin banii lui Cristi ) in momentul cand doreste sa vanda apartamentul ?

3) In situatia in care la notar pe contractul de vanzare-cumparare s-ar trece o valoare mai mica decat cea din contul de euro,stabilita initial , ar fi legal ?




Alte discuții în legătură

Vanzator prin prima casa Buksa Buksa Buna ziua! Eu sunt vanzatorul unui apartament,iar clientul a luat un imprumut \"Prima casa\" la BRD,iar dupa cum se vede dosarul e spre finaliazare.Am si eu ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament victor32 victor32 buna, am un cumparator pe apartament care mi-a dat in mana un avans si restul cand isi vinde apartamentul, neam inteles la notar ca daca nu plateste restul ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare - cumparare denisa.d. denisa.d. Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Vreau sa achizitionez un apartament. S-a facut promisiunea de vanzare cumparare la notar, specificandu-se un ... (vezi toată discuția)