Am poprire pe 1/3 din pensie (300 lei)si suma datorata 15000 lei. Deocamdata nu am scos pensia (6 luni) si la banca am constatat ca acea parte de pensie poprita este separat evidențiată dar nu a fost executată. Cand se va executa aceasta poprire? Daca nu fac nici o tranzactie se poate executa poprirea? Daca nu voi mai încasa pensia in acest cont, se va executa toata suma, sau doar partea poprită. Mentionez ca am in curs o contestație la executare.
Buna ziua!
Banuiesc ca este vorba despre o poprire intemeiata pe dispozitiile Codului de Procedura Civila, asa ca termenul de virare a banilor ar fi trebuit sa fie 5 zile de la consemnarea sumelor. Poate ca sumele de care vorbiti (care nu au fost virate) se aflau pe cont inainte de instituirea popririi. Solicitati mai multe informatii de la banca.
Bineinteles ca poprirea va fi executata, indiferent daca dumneavoastra faceti sau nu tranzactii.
Ceea ce conteaza este destinatia sumei si nu unde si cum este incasata. Astfel, daca va schimbati contul, se va executa poprirea tot in cuantum de 1/3, atat timp cat vorbim de sumele pe care le incasati cu titlu de pensie.
Sper totusi sa aveti castig de cauza la contestatia la executare!
Popriri pe conturi
nelyflorea
Poate sa-mi spuna cineva daca exista vreun art. in Codul de Procedura Fiscala prin care se prevede ca o poprire instituita de Administratia Fiscala, mai veche ... (vezi toată discuția)
Despre poprire
yonutz113
Buna seara
Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)