avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce trebuie sa fac daca un ''patron'' de service auto ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce trebuie sa fac daca un ''patron'' de service auto m-a amenintat ca ma bate si m-a injurat

Buna seara, va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac... am fost la un service auto autorizat sa schimb kit ambreiaj ei m-au sfatuit ca e mai bine sa al iau din dezmembrari (DE LA EI ) ca e original si eu am acceptat cu garantie 6 luni masina nu a fost reparata bine ...(pt.cine stie... se aude rulmentul presiune cand calci ambreiajul) am sunat la ei le-am spus problema si de atunci patronu a inceput sa vorbeasca urat...
Azi am dus masina inapoi in service adevarat era si din vina masini mai avea ceva defect(pompa ambreiaj) am stat 3 ore in curte si nu ma baga nimeni in seama am fost la patron in birou si iam zis ca stau degeaba si ma tot ocolesc angajatii si el a inceput sa ma injure si sa ma ameninte ca ma calca in picioare ca sunt la el in curte si el face legea ce trebuie sa fac in cazul???
Cel mai recent răspuns: alexbujie , utilizator 13:21, 10 Decembrie 2015
alexbujie a scris:

credeti ca o sa ai faca ceva opc-ul?

Dv denuntati aspectul ca
masina nu a fost reparata bine ...(pt.cine stie... se aude rulmentul presiune cand calci ambreiajul)

De acea exista ANPC pentru a interveni in cazul sesizarilor cetatenilor,a analiza si a impune operetorilor economici sa execute reparatii cu respectarea dispozitiilor in domeniu
In situatia in care service-ul utilizeaza piese/componente neomologate,fara documente si fara garantie -risca inclusiv ridicarea autorizatiei de functionare
ei m-au sfatuit ca e mai bine sa al iau din dezmembrari (DE LA EI ) ca e original

Nimeni nu contesta ca piesa nu este originala,dar exista garantia ca in perioada functionarii sau in urma vreunui eveniment rutier sa fi suferit lovituri,etc care sa ii scada performantele tehnice
In special in cazul pieselor de siguranta= placa de presiune,rulment de presiune,nu se recomanda utilizarea de piese folosite
In fapt este vorba despre siguranta dv si nu este recomandabil in cazul in care se constata uzura la placa de presiune,la rulment acestea sa fie inlocuite cu piese sh
Ar trebui sa constientizati ca va asumati un risc apreciabil sa folositi piese cu anumita uzura iar in trafic sunt dese situatiile cand se actioneaza brusc frana,sunteti nevoit sa realizati trecere de la o viteza la alta, iar utilizarea de piese la mana a doua nu va confera siguranta pieselor noi fara uzura
Piesele de siguranta sunt: de directie,de frana si de structura .
Acel angajat nu o sa declare niciodata ceva impotriva locului de unde-si castiga painea .
Tehnic ,cand se schimba ambreiajul ,se inlocuieste si rulmentul de presiune .
Sesizati ANPC ,cereti relati la telefonul lor de ce anume au nevoie.
Faptul ca erati in curte la el este irelevant din moment ce este service auto.

Daca faceti plangere dar nu aveti martori este fara efect.

Pentru ce ati vrea sa faceti plangere impotriva lui?
Ce ati vrea sa obtineti?
Buna seara,

Trebuie lamurit acest aspect: service autorizat. Autorizat de catre cine?! De catre producatorul marcii si RAR? Sau doar de catre RAR si e un service multimarca fara legatura cu vreun producator? Pentru ca daca e legat de un anume producator, mergeti mai departe catre acel producator.

Acum revenind la informatiile transmise de dumneavoastra.

1. La momentul prezentarii in service vi se face o constatare, un deviz de reparatie musai scris pe care il acceptati sau nu.

2. In baza acceptului scris, se face reparatia, se emite factura si certificatul de garantie. Garantia acopera piesa in sine si manopera. Garantia este in termen de xx luni de la data reparatiei.

Prin certificatul de garantie trebuie sa vi se aduca la cunostinta termenul de garantie al piesei si sa luati cunostinta de el prin semnatura. Chiar daca e de 1 luna, fiind piesa SH tot trebuie mentionat.

3. NU va bazati pe acei angajati, isi vor pierde painea sustinandu-va. Si nimeni nu se baga.

4. Amenintarile cu bataia si omorul intra in alt domeniu si fara dovezi solide... doar puteti depune o plangere la politie fara prea mari sanse de reusita.

Acum eu nu am inteles foarte clar filmul evenimentelor. Daca ati ales o piesa SH inseamna ca e un ambreiaj cu masa dubla, altfel nu ar avea sens restul fiind piese ieftine chiar de noi.

Rulmentul de presiune face zgomot, corect, dar acel zgomot apare doar cand este pedala necalcata si cutia de viteza este la punctul "mort". Cand apesi pe pedala de ambreiaj, acel zgomot dispare. Poate pompa tine in tensiune pedala si nu lasa cursa completa la ambreiaj, nu imi dau seama. Asta ar fi o cauza comuna, desigur, acel zgomot poate aparea din mai multe cauze.

La aceasta noua reparatie, trebuie musai alt deviz prin care vi se aduce la cunostinta defectul.

Cu aceste acte, reclamatie ANPC si RAR. Lasati-i pe ei sa rezolve cazul si luati-va masina de acolo, acel service e un service de carpaci, nu de mecanici.

Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
catalex, utilizator
buna seara, acel service are in curte reparatii audo,dezmembrari auto, magazin piese auto, si o spalatorie cred ca lucreaza cu mai multi producatorii... acel deviz mi sa dat prima data cand am scos masina farmata din curte (FARA AMBREIAJ) si aceel deviz era doar semnat de o fata de acolo din birou fara nici o stampila si fara sa semnez si eu acolo e si greseala mea pt ca a 2 oara can am dus masina sa o repare patronu mi-a cerut acel deviz sa imi faca altul si io i lam dat cu devizul acela trebuia sa ma duc la anaf...ambreiajul nu este cu masa dubla dar eu am cerut ca masina sa fie reparata cat mai repede si eu au zis ca au pe stoc un kit sh la un pret bun am lasat masina acolo si au zis sa vin a 2 zi cand mam dus ei tocmai dateau masina jos de pe elevator si au zis "hai urcate si dai o cheie" mam urcat si nu intra deloc in viteza si au ramas " socati" dupa au incepu sa zica a pai tu mai ai si pompa ambreiaj si nu ai zis ca vrei sa o schimbi si pe aia a umblat putin pe la pedala si a inceput sa se intareasca foarte putin pedala si intra fortata au pus si pompa si pedala de ambreiaj si acum se aude un zgomot cand calc pedala de ambreiaj inginerul de acolo a zis ca e rulmentul ca trebuia sa al puna nou "dar lasal asa ca nu are nimic merge te tine 1-2 ani :))"

Alte discuții în legătură

Service auto autorizat rar refuza sa verifice/repare pe garantie Catalin_George Catalin_George In data de 15 iulie 2020 am schimbat kit ambreiaj + volanta la un service auto autorizat RAR din Bucuresti, cost aprox. 5000 lei. Imediat dupa preluarea ... (vezi toată discuția)
Probleme service auto emildr emildr Buna ziua , Am si eu o problmena cu un service auto , mai exact : In urma cu o luna am avut un accident auto minor (eu pagubit) am primit RCA am facut ... (vezi toată discuția)