avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu stim cum sa procedam si cui sa ne adresam - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu stim cum sa procedam si cui sa ne adresam - probleme reglare caldura

Pe scara blocului exista zece propietari.
1. Unul din propietari fara acceptul locatarilor a dat la maxim caldura, a scos maneta de reglare si a blocat cu scanduri batute in cuie accesul la caldura.Dumnealui are instalatie de caldura complet modificata in sensul ca toate coloanele din fiecare camera au fost izolate in apartament.In prezent toate caloriferele sunt alimentate din pardoseala de la o distributie creata de la WC de serviciu.In pardoseala sunt aproximativ 100 m de treava acoperita cu samota .Incalzirea apartamentului se face de la vana centrala.La noi pe scara contorul de energie termica este de tip MTH-Dn 4o pentru un nr. de apartamente mai mare de 20 este corect asa?, cand contorul ar trebui sa fie de MTH Dn 25 ptr.. 10 apartamente.Din aceste motive consideram ca platim in plus diferenta de caldura distribuita ilegal in apartamentul dansului si nu stim cui sa ne adresam pentru a se evalua consumul de energie termica din apartamentul dumnealui si cat platim noi in plus.
2. Dumnealui este navigator, secund la o companie straina, castiga mii de euro pe luna si are la scara blocului un autoturism Passat.S-a trecut impreuna cu familia, 3 copii si sotia fara serviciu la subventia pentru caldura.Ne intrebam cum a reusit si ce venituri a declarat pt. a beneficia de subventie la caldura.Acesta ar fi motivul pentru care netinind cont de parerea noastra a majoritatii locatarilor, a dat caldura la maxim stiind ca are reducere considerabila la caldura. Cui ne putem adresa sa fie verificat?Administratorul danseaza dupa cum canta dumnealui. Ce putem face?Va rog sa ne ajutati. Va multumim. Cu deosebita stima.
Cam asa am inteles si eu.
Omul are acolo o coloana mai babana. A renuntat la calorifere si si-a creat o distributie in pardoseala.
Culmea este ca incalzirea in pardoseala consuma mai putina energie termica ca incalzirea clasica, numai daca mai are si ceva automatizare, un termostat, acolo...

Ce puteti face? O reclamatioe la primarie - birou as. loc/prop, eventual la ISC, daca demonstarti ca toate aceste modificari le-a executat fara aprobarea cuiva.

Apoi, daca i-asa de barosan, de ce dreaq se zgarceste si se milogeste la "ajutoare" la incalzire ? Chiar nu inteleg. Tot la primarie trebuie discutat, dar cred ca omu' are usile deschise si pe-acolo. In ce localitate se petrece actiunea filmului?
Va multumesc pt. raspuns, dar voi da alte lamuriri in speranta ca ve-ti elucida acest caz.
raspuns la intrebarea 1.
Agentul termic este livrat de RADET C-ta
raspuns la intrebarea 2.
Consumurile de incalzire se repartizeaza de asociaie-administrator,la suprafata apartamentului.
raspuns la intrebarea 3.
Accesul la caldura a fost inchis la maximum cu maneta si se afla atasat la vana principala dupa care a pus scanduri batute in cuie ca numeni sa nu mai umble.Va multumesc. Cu stima.

Stimate Domn, scenariul acestui film se petrece in Cta.O sa explica din nou, poate nu m-am facut inteles.Instalatia apartamentului a fost complet modificata in sensul ca,toate coloanele de la fiecare camera au fost izolate in apartament si in prezent toate caloriferele[ deci exista calorifere pana si in balcon] sunt alimentate prin pardoseala de la o distributie creata de la WC-ul de serviciu spre subsol unde se afla vana pricipala. In pardoseala sunt aproximativ 100 m teava acoperita cu samota.Locuieste la et.1.Ne puteti ajuta cu inca un raspuns? Va multumesc. Cu stima.

Revin cu noi explicatii.Toate coloanele de la fiecare camera au fost izolate, in prezent toate caloriferele [deci exista calorifere pana si in balcon] sunt alimentate de la o distributie creata de la WC-ul de serviciu .In pardoseala sunt aproximativ 100 n de teaza acoperita cu samotaAstep raspunsul dvs. Va multumesc..

A-ti inteles bine. De la tevile care merg la vana pricipata,de la subsol, dumnealui a atasat alte tevi care merg spre apartamentul dumnealui in tevile din padoseala si care incalezesc si caloriferele. Ne-am copt de caldura toti ceilalti 4 lucatari si in special locatarul de la parter carui ii vine caldura si din plafon si din tevile de la subsol. Va rog sa ne ajutati cum putem rezolva. Agentul termic este furnizat de RADET C-ta, iar consumul de energie termica este calculat de administartie in functie de suprafata apartamentului si de cat consuma apometrul general din subsol atasat la vana principala. Asteptam cu mutumiri raspunsul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2015
Adriantot, moderator
Dvs. si ceilalti vecini trebuie sa notificati as. prop. cu toate informatiile pe care le detineti si solicitati in mod expres sa oblige proprietarul ori sa refaca intreaga instalati asa cum a fost proiectata (lucru f. greu de indeplinit, ori sa i se repartizeze costuri corespunzatoare noilor conditii, lucru foarte anevoios deoarece trebuiesc efectuate expertize peste expertize.
Parerea mea este ca toate diligentele trebuie plecate de la as. prop.; daca acest lucru nu se intampla, aratatile prev. legislatiei - LEGE Nr. 230 din 6 iulie 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, CAP. 8. Sancţiuni ART. 56 si 57.
Toate notificarile sa le faceti in scris si sa pastrati dovada depunerii acestora. Abia daca as. prop. nu intreprinde nimic, ori prop. nu se conformeaza, puteti apela la primaria Constanta, au acestia un Birou pentru relatiile cu as. prop., mai au un Birou cu privire la disciplina in constructii.
Puteti apela si la Inspectoratul de Stat in Constructii.
Legislatie este cu nemiluita, insa cinva trebuie sa o aplice...

Va multumesc din suflet. Sarbatori fericite !
Stimata doamna, in data de 8 dec.2015 am postat urmatoarea intrebare: ,, Nu stim cum sa procedam si cui sa ne adresam-probleme reglare caldura"Va rugam mult, cititi din nou mesajul si daca stiti va rugam sa ne indicati care este legea referitoarea la modificarile facute in subsolul blocului de stimatul nostru vecin si daca tine de Radet sa stim unde mergem. Au trecut sase luni si presedintele de asociatie nu a intreprins nimic.A facut doar afirmatia ca in arhiva asociatiei nu exista nici un document ca ar avea vreo aprobare de la administratie si de la vecini.Deci, legea Radet pt. modificare tevi subsolul blocului. Multumesc.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea coloanelor de caldura ContSters63003 ContSters63003 buna ziua! am si eu o problema, pe care nu stiu cum s-o rezolv. locuiesc intr-un bloc de 4 ani. blocul este vechi, are vreo 35 de ani. la baie nu ... (vezi toată discuția)
Echivalare termică mira55 mira55 Cum se face echivalarea termică a coloanelor de încălzire? Cât reprezintă/echivalează termic o coloană de încălzire comparativ cu un ... (vezi toată discuția)
lipsa parti comune ale blocului- se pot cere cheltuieli de incalzire ? NeluBalas NeluBalas Buna seara.Subsolul blocului este neamenajat ( pamant pe jos cum a ramas de la constructor),tevile sunt izolate ,pe casa scarii caloriferele au fost ... (vezi toată discuția)