avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum servitute

Buna ziua
am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum de servitute de 4m latime , pe toata latura scurta a proprietatii , pe care ex proprietar nu mi a spus nimic . practic nu imi ia din cei 365 mp. dar (( ma arunca )) cu viitoarea constructie inspre unul din vecini. mentionez ca in momentul achizitionarii l am intrebat pe proprietar daca imi ascunde ceva iar acesta a negat. care ar fi calea legala a rezolvarii acestei probleme . Multumesc
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 16:05, 21 Decembrie 2015
Buna ziua,
Citind in aceste posturi despre problema d-lui Mihai13d m-am gandit sa expun si eu o problema legata de drumul de servitudine:
Am cumparat cu cineva o suprafata de teren si ne-am impacat de la inceput ca eu sa iau partea din spate ,conditia fiind sa facem un drum de servitudine pentru accesul meu ,pe care sa-l suportam impreuna si ne-am inteles ca acesta sa fie de 2m latime si lungimea de 67m.
intre timp persoana cu care am cumparat terenul divorteaza de sotie si la partaj se face si impartirea terenului intre mine si el.aici apare problema legata de drumul de servitudine ,respectiv judecatorul stabileste suprafata de 73 mp in loc de 134mp cat ne intelesesem si cum fusese facuta de un expert memoriul de defalcare a terenului.Cred ca a fost o greseala pe care noi nu am sesizat-o atunci(intre timp am facut si intabularea cu aceeasi greseala) ajudecatorului.
Persoana cu care am luat terenul este de buna credinta,drumul este cum ne-am impacat,adica 2x67m dar nu suntem in regula cu actele.
Ce ar trebui sa fac acum?
Trebuie vazut exact unde si cum s-a gresit. In functie de asta se poate face un act intre voi sau... similar. Nu stiu, ca nu stiu de unde vine greseala si cum e stipulat, de cand e hotararea etc.
@mihai13d
Nu cred ca sunteti obligat la retrageri fata de un drum de servitute. Daca v-ati gandit sa faceti o constructie la gardul din spate, n-o sa puteti face ca nu e terenul Dumneavoastra, practic proprietatea nu este delimitata in spate. Dar ati cumparat 365mp in acte, ati primit 365mp, nu cred ca v-a inselat, trebuia sa comparati actele cu realitatea. Chemati un cadastrist si cu actele va va delimita terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Drum servitute mihai62 mihai62 Sunt propietar pe o curte,416mp din total de 460mp,restul fiind parte indiviza atribuita la trei proprietari ce detin trei apartamente din patru,al patrulea ... (vezi toată discuția)
Tulburarede posesie sau altceva ? leusan leusan Parintii decedatii amindoi ,a ramas printre alte bunuri mobile si un imobil cu o supr de 74.29 + teren aferent 400 de mp conf unui contr de -vinzare ... (vezi toată discuția)